Vaslui: Zeci de reclamaţii din cauza comisionului de risc valutar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulţi vasluieniau reclamat la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) faptul că băncile le-au introdus ilegal în contractele de credit comisionul de risc valutar.

Numai în ultima lună peste 30 de persoane s-au plâns că plătesc chiar şi 400 de lei în plus la rată, deşi OUG 50/2010 interzice acest lucru. Silvia Lupatcu este una dintre zecile de vasluieni care îşi cunosc drepturile şi care refuză să plătească acest comision băncii de la care s-a împurmutat. Femeia s-a dus zilele trecute să îşi plătească rata, iar banca a profitat de prezenţa ei şi -a cerut reînoirea contractului.

Femeia a răsuflat uşurată ştiind că va plăti o rată mai mică, numai că reprezentanţii băncii s-au întors la 180 de grade şi i-au spus că vor semna actul adiţional peste 3 luni. „Asta este o capcană, după părerea mea. Când le-am spus că voi scăpa de comisionul de risc, cei de la bancă au precizat că au la dispoziţie 90 de zile până la revizuirea contractelor şi că îmi va da un alt plan de rambursare după data de 1 ianuarie. Placa asta am mai auzit-o şi la alţi colegi. Ei fac asta doar ca să îşi poată lua în continuare acest comision. Dacă luna viitoare mi-l opreşte iar, voi face plângere la Protecţia Consumatorilor", ne-a declarat femeia.

Aflaţi mai multe detalii din ziarul Adevărul de Seară de astăzi

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite