Vaslui: Zeci de percheziţii în Moldova, în această dimineaţă. 30 de persoane au fost ridicate de mascaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT au făcut în această dimineaţă 46 de percheziţii la Bucureşti, Suceava, Vâlcea, Bacău, Vaslui, Alba, Harghita, Ilfov, Galaţi şi Iaşi.

30 de persoane,  cetăţeni români, moldoveni şi ucraineni, implicate în  contrabanda cu produse accizabile cu tutun au fost ridicate de procurorii DIICOT în urma unor percheziţii în mai multe zone din ţară.

„Învinuiţii au introdus în România utilaje pentru fabricarea şi ambalarea ţigărilor, materie primă şi materiale aferente procesului de producţie, şi au pus în funcţiune mai multe fabrici ilegale de producţie a ţigaretelor contrafăcute", se arată într-un comunicat al DIICOT.

Astfel, în perioada ianuarie 2009-decembrie 2010, patru dintre liniile de producere şi ambalare ţigarete introduse în România au fost amplasate în localităţile Titu, judeţul Dîmboviţa,  Tulgheş, judeţul Hargita,  Horezu, judeţul Vâlcea, şi Preoţeşti, judeţul Neamţ. Aceasta din urmă a fost mutată, ulterior, de membrii grupării  în municipiul Suceava .

În urma percheziţiilor de astăzi, au fost confiscate cinci utilaje de producere şi ambalare a ţigărilor, o linie completă de producţie ţigări (Vâlcea),  15 tone de tutun, ţigări Plugaru şi Doina, 650.000 de timbre, blanchete, filtre, o factură de import linie de fabricaţie ţigări şi o ştampilă cu „Vama Iaşi".

„Urmarea  acţiunii procurorilor D.I.I.C.O.T., 4 fabrici clandestine de producere şi ambalare a ţigărilor contrafăcute au fost închise. La data de 6.10.2010, a fost închisă fabrica ilegală de la Titu, ocazie cu care s-au găsit o instalaţie de producere şi ambalare ţigarete  având pe flux tutun,  cantitatea de 5 tone de tutun vrac,  25.256 pachete de ţigări marca PLUGARU, hârtie pentru împachetat ţigări - 108.000 bucăţi, timbre de marcare fiscale inscripţionate Republica Moldova, o maşină manuală pentru tocat tutun. La sediul D.I.I.C.O.T. au fost conduse 30 de persoane în vederea audierii", se arată în comunicatul DIICOT.

Citeşte şi: Botosani:Traficant de ţigări împuşcat pe frontieră

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite