Vaslui: Weekend prielnic pentru ieşiri la picnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasluienii se pot relaxa în mijlocul lui noiembrie la un grătar alături de cei dragi. Meteorologii au anunţat vreme frumoasă. Spaţiile de agrement din jurul oraşelor Vaslui şi Bârlad sunt locurile perfecte unde să vă încărcaţi bateriile pentru o nouă săptămână.

În topul preferinţelor amatorilor de grătare se află complexul special amenajat de Primăria din Ştefan cel Mare, la pădurea de la Mărăşeni. Complexul este situat la 12 kilometri de Vaslui, iar acolo edilii au amenajat zece grătare.


„Am fost şi săptămâna trecută la grătar cu prietenii. Cu siguranţă, vom merge şi în acest weekend, mai ales că am înţeles că vremea este destul de bună. Mai profităm acum, cât mai este cald, pentru că după ce vine frigul nu mai putem ieşi la gratăr“, ne-a spus Florin Maxim, un vasluian care şi-a propus să iasă la „o iarbă verde“. Alte spaţii de agrement luate cu asalt de vasluieni sunt pădurile de la Brodoc şi Paiu.


Prodana, locul preferat al bârlădenilor


De asemenea, malurile râului Delea sau a lacului de acumulare Puşcaşi sunt alte locuri în care vasluienii preferă să se relaxeze după o săptămână de muncă. „Eu sunt şi un mare amator al pescuitului, aşa că prefer să merg împreună cu prietenii la Puşcaşi. Acolo pot să şi pescuiesc în timp ce prietenii prepară friptura la grătar“, a spus Dănuţ Solomon, un pescar din Vaslui.


Grădina Publică, loc ideal pentru grătar sau pescuit


Lacul de agrement Prodana, situat în partea de sud a oraşului, atrage în fiecare weekend zeci de bârlădeni dornici de distracţie. Locul este generos atât pentru cei care vor să audă mititeii sfârâind pe grătar, cât şi pentru cei pasionaţi de pescuit. Bârlădenii care preferă grătarele au şi alte opţiuni pentru a-şi petrece timpul liber. Printre aceste spaţii se numără pădurea din Grădina Publică sau cea din Cotul Negru.

„Este păcat să nu profităm de spaţiile verzi pe care le avem acum, cât încă mai avem un pic de soare. Îmi iau familia şi voi merge la pădure în acest sfârşit de săptămână pentru a face un gratărel. Dacă se lasă frigul, nu vom mai ieşi până la primăvară“, a spus Marian Iorgu, 42 de ani, din Bârlad.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite