Vaslui: Virozele au umplut din nou spitalele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile extrem de scăzute din ultima perioadă au făcut ca sute de vasluieni să ajungă la spital cu viroze respiratorii. Numai la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui, peste 30 de persoane au ajuns zilnic la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) cu infecții respiratorii sau pneumonii.

Cele mai afectate persoane sunt copii și vârstnicii. Schimbările bruște de temperatură, dar mai ales gerul din ultimele zile, au făcut ca aceștia să ajungă pe mâna medicilor cu vărsături, dureri în piept și febră. Medicii de la UPU spun că numărul pacienților care trec prin secție s-a dublat față de luna noiembrie a anului trecut. "Avem zilnic peste 30 de persoane de văzut și tratat, cu infecții respiratorii și febră foarte mare care nu scade prin administrarea de pastile, ci doar după ce le facem injecții", afirmă medicul Ioana Chiscop, de la UPU Vaslui.

Peste 800 de viroze într-o săptămână

Statisticile Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui arată că, numai în primele zile ale acestui an, peste 800 de vasluieni s-au îmbolnăvit cu infecții respiratorii și pneumonii. "Dintre cele peste 270 de cazuri de pneumonii, doar 80 au necesitat spitalizare, grupa de vârstă cea mai afectată fiind 30-64 de ani, cu 76 de cazuri. De asemenea, au fost înregistrate aproape 530 de persoane cu infecții respiratorii acute, dintre care 48 s-au dovedit mai grave, fiind în prezent sub monitorizare medicală. Grupa de vârstă cea mai afectată este 0-4 ani, cu aproape 190 de cazuri", a declarat Mihaela Vlada, directorul Direcției de Sănătate Publică Vaslui. 

Citește mai multe în ediția tipărită a ziarului Adevărul de Seară

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite