Vaslui: Viorel Cărare a tăiat ţevile Termica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Cărare suţine că a avut acordul verbal al Termica şi chiar o aprobare scrisă emisă de Primărie. Parlamentarul promite să monteze din nou ţevile.

Sute de oameni  rămaşi branşaţi la sistemul centralizat de termoficare ar putea îngheţa la iarnă în case după ce deputatul vasluian Viorel Cărare a tăiat conductele care transportau agentul termic în casele oamenilor.

Potrivit afirmaţiilor parlamentarului, întreaga operaţiune s-a efectuat cu acceptul Primăriei şi al conducerii SC Termica SA Vaslui. „Am vorbit cu cei de la Termica şi au fost de acord să tai ţevile, dar nu am şi o aprobare scrisă“, a declarat Viorel Cărare. Acesta a adăugat că „oricum, Termica nu mai funcţionează de un an“.

Deputatul este convins că nimeni nu îl poate acuza de întreruperea căldurii vasluienilor şi că, de fapt, orice reproş care i s-ar putea face n-ar fi decât mascarea unui conflict politic.

Primăria şi Termica susţin proiectul spălătoriei

Contactat telefonic, primarul Vasile Pavăl susţine că Viorel Cărare a avut autorizaţie să taie ţevile. „Ţevile sunt gestionate de Termica, nu de mine. Nu voi tolera ca vasluienii să rămână fără căldură. Totuşi, dacă nu vom avea cel puţin 1.000 de apartamente branşate, nu putem începe activitatea“, a declarat Pavăl.

Neculai Oprişan, directorul SC Termica Vaslui afirmă că Viorel Cărare a avut şi acord scris, deşi deputatul spune contrariul. „Are toate hârtiile, dar sunt la Primărie. El va trebui să îngroape ţevile şi a făcut deja canivoul pentru asta“, a spus Oprişan.

Potrivit deputatului, conductele au fost retezate pentru ca în acel loc să fie construit un tunel de spălătorie auto. „Este un proiect de 400.000 euro, din care 50% sunt bani europeni. Va fi cea mai modernă spălătorie auto din ţară şi vor putea fi spălate 50 de maşini într-o oră“, a încheiat Cărare. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite