Vaslui: Viitorii şoferi se opun testului de mecanică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul propus de guvernanţi, de verificare a cunoştinţelor candidaţilor în materie de tehnică înaintea examenului auto, este contestat şi de poliţişti.

Oamenii legii susţin că proiectul nu s-ar putea aplica în Vaslui din cauza numărului redus de poliţişti. „Nu zic că este bine sau că este rău, dar nu cred că asta trebuia acum. Suntem doar trei examinatori pe tot judeţul. Efectiv, nu am putea face faţă pentru că timpul de examinare a conducătorilor auto s-ar mări considerabil“, ne-a spus Dumitru Tăbăcaru, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculari Vehicule Vaslui.

Verificat pneuri şi presiune la ulei

Intrat în dezbatere publică, proiectul Ministerului Administraţiei şi Internelor prevede ca aspiranţii la carnetul de şofer, înainte de susţinerea examenului auto, să facă dovada că ştiu să verifice pneurile, frânele sau presiunea la ulei. 

„Dacă sunt atâtea service-uri şi pot apela oricând la mecanici, de ce trebuie să schimb eu roata? Mai bine ar face un proiect ca să-i amendeze drastic pe cei care nu respectă regulile de circulaţie“, a spus Anda Florea, candidat la carnetul de şofer. Alţi vasluieni spun că sunt utile astfel de cunoştinţe. „Când pleci la drum trebuie să ştii să verifici uleiul de frână. Ce te faci dacă te nimereşti pe un drum în pantă şi tu să nu poţi să frânezi?“, a spus Ionel Avram, student.

Împotriva verificărilor de mecanică auto pentru şoferii amatori se declară şi Liviu Lupu, instructor auto. Acesta apreciază că noile modificări nu vor duce decât la scăderea numărului de cursanţi la şcolile de şoferi.

Şcolile auto rămân fără candidaţi la permis

 „Lipsa banilor şi criza economică îi forţează pe mulţi tineri să renunţe la ideea de a face şcoala de şoferi. Dacă modalităţile de a obţine permisul se vor îngreuna atunci numărul cursanţilor va scădea şi mai mult”, ne-a spus Liviu Lupu. Aceeaşi părere o are şi bârlădeanul Cristian Spiridon.

„Sunt mulţi tineri care nu au ce căuta pe şosele. Permisul nu ar trebui acordat oricui, dar asta nu înseamnă că trebuie să-i transformăm în mecanici auto“, a precizat Cristian Spiridon, profesor.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite