Vaslui: Vânzările de maşini au scăzut cu 90%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţul maşinilor la mâna a doua a scăzut şi până la 1.500 de euro, dar acestea nu se vând nici aşa deoarece taxele ce trebuie plătite le dublează cel puţin de două ori valoarea.

Graba şoferilor de a-şi înmatricula autoturismele second hand în luna decembrie a anului trecut, atunci când s-a dat peste cap activitatea angajaţilor de la Registrul Auto Român(RAR), a dispărut din acest an. Se cumpără tot mai puţine maşini second-hand aduse din afară, clienţii fiind goniţi de  valoarea taxei de poluare.

Volumul de muncă al poliţiştilor, mai mic cu 30%
„Dacă la sfârşitul anului trecut am făcut multe ore suplimentare, acum situaţia s-a schimbat radical. În acest moment, volumul de muncă a scăzut cu 30% faţă de acea perioadă. Mai mult, în ceea ce priveşte autoturismele la mâna a doua,  numărul celor verificate a scăzut cu 90 de procente faţă de decembrie 2010“, a declarat Doru Săndulescu, şeful reprezentanţei RAR Vaslui.

Modificările taxelor auto au făcut ca vânzătorii să profite şi să majoreze preţul maşinilor la mâna a doua deja înmatriculate. Dacă anul trecut, de exemplu, un Volskwagen Golf, an de fabricaţie 1996, se vindea cu 1.500 de euro, acum o astfel de maşină înmatriculată ajunge la 3.000 de euro. „Eu mi-am cumpărat o maşină anul trecut, când taxele erau mai mici. Acum aş fi vrut să îi iau una şi fiicei mele, însă nu cred că voi putea. De cele neînmatriculate nu poţi să te apropii, deşi preţurile de vânzare sunt destul de mici, iar cele înmatriculate s-au scumpit prea tare“, ne-a spus Pavel Bâcu, pensionar. 

Taxe de 33.000 de euro
Tinerii care au adus maşini second-hand au rămas cu ele nevândute. „Eu am o maşină la vânzare de anul trecut. Am adus-o din Spania şi nu am reuşit să o vând. Acum, nici atât nu cred că îi voi găsi cumpărător“, a spus Gicu Andrieş, de 28 de ani. Valoarea taxei de poluare este cuprinsă între 95 şi 2.200 de euro în funcţie de capacitatea motorului. În cazul Euro 4, taxa variază  între 438 şi 2.120 de euro. Taxa de primă înmatriculare pentru maşinile de lux va costa la prima înmatriculare 7.660 de euro. Majorări a cunoscut şi taxa pentru Euro 3, cuprinsă între 1.095 de euro şi 3.800 de euro. Taxele pentru maşinile Euro 2 ajung până la 33.000 de euro.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite