Vaslui: Vameşi şi poliţişti la Albiţa: case uriaşe şi maşini de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comandanţii spun că bunurile sunt câştigate cinstit, din salariu, împrumuturi la bănci şi cu ajutorul rudelor.

În urma descinderilor de ieri dimineaţă, a fost săltat şi şeful Punctului Poliţiei de Frontieră (PPF) Albiţa, Daniel Cristian Corban. Potrivit declaraţiei de avere completată de Daniel Corban, pe 28 septembrie 2010, acesta deţine la Iaşi împreună cu soţia sa, de profesie asistent medical, un teren intravilan şi o casă de locuit, ambele într-o zonă centrală a oraşului.

Corban a mai precizat că terenul, în suprafaţă de 250 de metri pătraţi, a fost dobândit în 1999, prin cumpărare. Casa şefului PPF Albiţa, în suprafaţă de 270 de metri pătraţi, a fost obţinută, conform aceleiaşi declaraţii, în anul 2005, prin cumpărare. Daniel Cristian Corban mai deţine un autoturism VW Passat, fabricat în anul 2004, dar şi o cotă parte dintr-un apartament din Iaşi, obţinută în anul 1998, prin donaţie.

63.600 de lei salariu
La capitolul datorii, acesta a precizat în declaraţia de avere două împrumuturi, ambele contractate în anul 2007, în valoare totală de 29.000 de euro.  Şeful PPF Albiţa a încasat în 2009, potrivit declaraţiei de avere, suma de 63.600 de lei, de la Inspectoratul Judeţean de Frontieră Botoşani, în calitate de şef PPF Stânca.

Pe de altă parte, colegul său de la Albiţa, vameşul Emil Bordeianu, deţine o vilă de lux în Huşi. Potrivit declaraţiei de avere, nu deţine maşină şi are un salariu de aproximativ 4.000 de lei pe lună. Potrivit actului oficial, Bordeianu  a dobândit în 2007, prin donaţie, un teren intravilan de 1.900 de metri pătraţi în Huşi.

De asemenea, împreună cu soţia sa Paula, mai deţine o casă în acelaşi municipiu. Are datorii de 27.000 de euro la bancă şi un împrumut luat de la Sasu Liviu, în 2010, scadent în 2015, în valoare de 14.000 de euro. Cât priveşte veniturile sale, Emil Bordeianu a încasat anual ca şef de Birou Vamal 41.997 de lei, în timp ce soţia sa  a câştigat 5.702 lei în calitate de administrator al unei firme din Huşi. „Nu am avere mare. Din contră, casa pe care o am e construită în proporţie de 80% de fratele meu. Eu am fost de acord să-i las lui casa părintească, iar el s-a revanşat donându-mi pământul şi ajutându-mă cu această casă“, ne-a spus Emil Bordeianu. Fratele său este deputatul Dan Bordeianu.

În paralel cu ancheta procurorilor, care a culminat ieri dimineaţă cu descinderi la Vama Albiţa, a început un război declarativ între şefii Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Vaslui. Valeriu Bodoga, comandantul IJPF Vaslui, este acuzat de fostul adjunct al IJPF, comisarul-şef Vasile Cernat, că ar fi implicat în traficul cu ţigări de contrabandă. Cernat a fost destituit din funcţie în toamna anului trecut.

Destituire cu cântec
„În iunie 2009 am schimbat mai mulţi poliţişti din Albiţa şi i-am trimis în alte puncte de trecere a frontierei. Atunci am mutat 45 de poliţişti, iar luni au fost reţinuţi 53. Tot atunci am sancţionat întreaga conducere a Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi, dar şi pe şeful Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa de la vremea aceea, adică actualul şef al inspectoratului (n.r. Valeriu Bodoga)“, a declarat Cernat. Până la închiderea ediţiei, Valeriu Bodoga nu a putut fi contactat telefonic pentru a comenta acuzaţiile.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite