Vaslui: Vaccinul antigripal, pe sfârșite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai mulți dintre vasluienii care s-au vaccinat sunt vârstnici
Cei mai mulți dintre vasluienii care s-au vaccinat sunt vârstnici

Dacă în urmă cu o lună și jumătate vasluieni nu se înghesuiau să se vaccineze gratuit împotriva gripei sezoniere, situația s-a schimbat radical în ultimele săptămâni.

Peste 17.000 de persoane au fost vaccinate antigripal în ultimele două săptămâni. Dintre acestea, mai bine de jumătate au fost imunizate în spitale, după ce s-au internat cu viroze respiratorii și pneumonii. Asta înseamnă că, din totalul de 22.000 de doze de vaccin primit de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui,  au mai rămas ceva mai puțin de 5.000 de doze, iar șefii sănătății vasluiene se gândesc la o suplimentare.

"Dozele de vaccin rămase vor fi redirecționate către medicii de familie, deoarece există, în continuare, solicitări. Noi am cerut inițial 60.000 de doze și urmează ca zilele acestea să cerem suplimentarea cu restul dozelor de vaccin", a precizat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

Anul trecut, atunci când vestita gripă porcină a speriat pe toată lumea, a făcut ca dozele de vaccin destinate acestei afecţiuni să rămână în depozitele Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, unde au stat până la depăşirea termenului de garanţie. 12.600 de doze de vaccin antigripal A H1N1 au fost aruncate. Iarna trecută, aproximativ 32.000 de vasluieni au acceptat să se vaccineze împotriva gripei porcine.

 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite