Vaslui: Va începe construcția caselor afectate de inundațiile din vara anului trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Construcţia caselor pentru cele peste 20 de familii din judeţul Vaslui care au fost afectate de inundaţii în luna iulie 2010, va începe în primăvara anului 2011.

Anunțul a fost făcut de prefectul județului, Csaba Levente Szekely, în cadrul Colegiului Prefectural de ieri. El susține că  lucrările nu au putut începe din cauză că materialele de construcţie, asigurate de guvern, au ajuns cu întârziere în teritoriu.

"Când am primit toate materialele de construcţie a venit iarna şi nu s-a mai putut face nimic. Vom începe ridicarea caselor în primăvară. Bine acum că sunt toate materialele", a declarat prefectul judeţului Vaslui.

Necesarul de balast pentru construirea sau consolidarea celor 22 de case din judetul Vaslui, afectate de inundatii, este de 270 de metri cubi, cantitate aprobată prin hotărâre de guvern. În plus, autorităţile locale au mai primit pentru sinistraţi BCA şi ciment.

În judeţul Vaslui, urmează a fi construite, în baza unui proiect standard aprobat de guvern, 9 locuinţe, din care 4 în Ivăneşti, 3 în Dăneşti şi 2 în Fălciu. La acestea, se adaugă consolidarea şi refacerea parţială a altor 13 locuinţe din şase comune vasluiene, toate afectate de inundaţiile din vara anului trecut.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite