Vaslui: Uşi închise la Azilul Tutova pentru bătrâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În clădirea fostului spital din Tutova ar trebui să se înfiinţeze un azil de bătrâni
În clădirea fostului spital din Tutova ar trebui să se înfiinţeze un azil de bătrâni

Clădirea are o valoare de inventar de două milioane de lei şi ar fi nevoie de 600.000 de lei pentru investiţie. Şefii judeţului spun că nu au fonduri şi că totul depinde de Guvern.

Clădirea care până acum două luni găzduia Spitalul „Dr. I.T. Nicolaescu“ Tutova ar putea fi închisă definitiv dacă guvernanţii nu se vor ţine de cuvânt. În momentul în care unitatea sanitară a fost desfiinţată (1 aprilie), Ministerul Sănătăţii a promis că în loc va funcţiona un azil de bătrâni. Dar, timp de aproape trei luni n-au venit bani de la minister pentru investiţie şi nici nu s-a mai auzit ceva de transformarea spitalului în centru pentru vârstnici. 

Clădire de două milioane de lei, în paragină
Autorităţile locale din Tutova spun că au apelat atât la autorităţile de la judeţ cât şi la cele centrale pentru punerea în practică a promisiunii ministeriale, dar eforturile lor au fost în zadar.
„Au spus că ne vor ajuta, însă totul a rămas la nivel de promisiune. Am apelat la toate forurile, atât judeţene, cât şi naţionale, care ar fi putut să ne ajute, însă nu am primit niciun răspuns. Cel mai probabil, de la 1 iulie, vom fi nevoiţi să punem lacătul pe acea clădire“, a spus Ion Corciovă, primarul din Tutova.

Clădirea care ar trebui să adăpostească un nou azil are o valoare de inventar de aproximativ două milioane de lei. Dar, aceasta are toate şansele să rămână în paragină dacă nu se găsesc bani pentru investiţie. În total, ar fi necesari 600.000 de lei, bani pe care autorităţile locale din Tutova spun că nu-i pot aloca.

23 de cereri pentru un azil care nu există
„Nu există nicio şansă să oferim bani pentru autorităţile locale din Tutova atât timp cât nu vom beneficia de o rectificare bugetară din partea Guvernului. Din fonduri proprii nu ne permitem“, a spus categoric Vasile Mihalachi, şeful Consiliului Judeţean Vaslui. Azilul din Tutova ar trebui să găzduiască 60 de persoane. Momentan, la Primăria din localitate au fost depuse 23 de cereri. În plus, clădirea nici nu poate fi administrată deoarece ea figurează ca fiind desfiinţată. „Nu am numit un director încă pentru că nu pot pune pe cineva în funcţie fără a avea o instituţie pe care să o administreze“, a încheiat primarul Ion Corciovă.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite