Vaslui: Un bolid de lux, reținut în Vama Albița

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mașina era furată din Italia
Mașina era furată din Italia

Polițiștii de frontieră vasluieni au descoperit o nouă mașină de lux care figura ca fiind furată din Italia.

Autoturismul, un BMW X6, a fost descoperit de polițiștii de frontieră vasluieni în cursul zilei de ieri, la ieșirea din țară prin Punctul de Trecere al Frontierei (PTF) Albița.

Pentru că datele din certificatul de înmatriculare nu corespundeau cu cele reale ale autoturismului, pe numele şoferului s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de fals şi uz de fals. Maşina a fost reţinută în vederea continuării cercetărilor. Şoferul a declarat că lucrează în Italia ca ospătar şi a cumpărat maşina de la un cetăţean italian şi nu ştia că este furată.

Mai mult, proprietarul a reclamat furtul autorităţilor italiene abia după ce a fost anunţat de poliţiştii de frontieră că autoturismul său se află la un pas de ieşirea din spaţiul Uniunii Europene.



"Poliţiştii de frontieră vasluieni din cadrul Biroului pentru Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere au luat legătura cu autorităţile italiene, iar proprietarul maşinii a aflat de la oamenii legii români că autoturismul său este la graniţa Uniunii Europene. S-a stabilit că maşina a fost furată din Roma în perioada 28 octombrie - 9 noiembrie când cetăţeanul italian era plecat din ţară. Astfel, în acelaşi dosar penal întocmit pe numele şoferului Florentin B., s-a reţinut şi săvârşirea infracţiunii de furt calificat", ne-a declarat Adrian Corogeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Vaslui.

Autoturismul, fabricat în anul 2007, este unul dintre cele mai valoroase (peste 60.000 de euro) reţinute în acest an de poliţiştii de frontieră vasluieni. Pe primul loc se află tot un autoturism BMW X6, în valoare de peste 80.000 euro, furat din Ucraina în luna martie.

Bolidul valora peste 60.000 de euro
Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite