Vaslui: Un bebeluș a murit după ce mama sa a chemat Ambulanţa prea târziu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bebeluș de doar şapte luni a murit aseară la Spitalul de Copii "Sfântul Nicolae" din Bârlad, după ce a fost internat cu hipotermie medie.

Update Potrivit medicilor bârlădeni care l-au tratat pe Florin, bebeluşul de şapte luni ce a murit aseară, sugarul a ajuns în stare foarte gravă la spital. Băieţelul avea numai cinci kilograme şi suferea de enterocolită (diaree) de mai bine de 24 de ore. Dacă mama sa, Valentina Puntea, ar fi sunat la Ambulanţă mai devreme, medicii ar fi avut o şansă să-l salveze. "El a primit tratamentul de specialitate însă toate încercările noastre de a-i salva viaţa au fost sortite eşecului. Aseară, după şase ore de la internare, a decedat", ne-a spus Florin Popa, medicul pediatru care l-a tratat pe bebeluş.

Medicii de pe ambulanță au fost anunțați de o vecină a familiei, aseară, că bebelușul are frisoane. Echipajul de pe ambulanță l-a transportat pe copil de la domiciliul său la Spitalul de copii "Sfântul Nicolae" din Bârlad, el fiind înregistrat cu hipotermie medie.

"Am fost solicitaţi de o vecină a familiei, iar când am ajuns acasă la copil acesta avea temperatura corpului de 31,1 grade Celsius. L-am transportat la spital, dar medicii de aici nu l-au mai putut salva fiind declarat decesul", ne-a declarat Ana Maria Ungureanu, directorul medical al Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui.

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui a deschis, astăzi, o anchetă în cazul familiei micuțului. Potrivit asistenţilor sociali vasluieni, bebeluşul locuia împreună cu mama sa în localitatea Banca, tatăl fiind plecat în Italia la muncă.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite