Vaslui: Trotuar ocupat de o terasă în Bârlad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii sunt nemulţumiţi că trebuie să ocolească măsuţele sau să meargă printre ele pentru a traversa zona. Şefii Primăriei spun că amenajarea terasei este ilegală, dar proprietarul susţine contrariul şi-şi desfăşoară activitatea nestingherit.

 Barul Bistro din Bârlad s-a extins cu o terasă pe jumătate de trotuar, spre nemulţumirea pietonilor. Aceştia se plâng că au la dispoziţie un spaţiu îngust, spre partea străzii, pentru a trece prin zonă. „E de-a dreptul inacceptabil. Dacă trec cu soţia şi copilul de mână trebuie să ocolim terasa, spre maşini. Nu ştiu dacă e sau nu legală treaba asta, însă cu siguranţă încalcă dreptul nostru, al pietonilor“, a spus Marius Manea, contabil. La fel de nemulţumit era şi un alt bârlădean.


„Se uită toţi în gura mea“


„Trotuarul e pentru pietoni, nu pentru proprietarii de baruri. Vinovat nu e patronul sau patronii pentru că nici nu ştiu cine are terasa. Vinovaţi sunt cei de la Primărie, dacă au permis aşa ceva“, a opinat Dorinel Grama, de 47 de ani. Unii bârlădeni spun că mesele amenajate pe trotuar nu-i deranjează prea mult, însă nu văd sensul unei terase în care nu ai pic de intimitate.

„Să nu exagerăm, sunt alte nereguli mult mai mari în oraşul acesta decât o terasă pe trotuar. Aşezarea ei aici mi se pare o prostie. Vin şi beau o bere şi se uită toţi în gura mea“, e de părere Mihai Foca, 22 de ani. Patronul barului susţine că şi-a pus măsuţele în mod legal. „E al doilea an în care îmi amenajez terasa aici. Vă daţi seama, că dacă nu aş fi în regulă, cei de la Primărie s-ar sesiza imediat“, ne-a declarat Daniel Iuraşcu. Reprezentanţii Primăriei susţin însă contrariul.


Amendă până la 2.500 lei


„Nu e legal. Va fi somat să îşi strângă măsuţele. În caz contrar, va fi sancţionat conform hotărârilor Consiliului Local“, a spus Sorin Gliga, arhitect-şef al Primăriei Bârlad. El s-a referit la Hotărârea CL nr. 22/2002, articolul 11, care spune că ocuparea abuzivă a domeniului public se poate pedepsi, în cazul persoanelor juridice, cu amendă de la 1.000 la 2.500 de lei.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite