Vaslui: Tonetarii se pregătesc de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un angajat de la o tonetă îi aduce un ceai cald colegului
Un angajat de la o tonetă îi aduce un ceai cald colegului

Speriaţi de vremea rece, comercianţii şi-au adus radiatoare. Vasluienii care lucrează sub cerul liber caută deja metode care să îi ajute să îndure mai uşor frigul de afară. 

Vânzătorii vasluieni s-au pregătit de iarnă. Pentru a face faţă temperaturilor scăzute din ultima perioadă, angajaţii de la tonetele din oraş şi-au adus de acasă  propriile surse de încălzire.


„Cel mai rău este în prima parte a dimineţii. Peste noapte este frig şi când vin la muncă, deşi dau drumul la radiator, tot nu reuşesc să mă încălzesc. Nu avem de ales. Îngheţăm dacă vrem să ne păstrăm serviciul“, a spus Ioana Toma, o angajată de la un chioşc de ziare din Vaslui. 


Alţii nu au nici măcar şansa de a putea folosi un radiator. Sanda Marin lucrează în plină stradă. Tânăra în vârstă de doar 24 de ani vinde covrigi. „Lucrez aici de aproximativ două săptămâni. Încep programul la ora 7.30 şi îl închei la 16.00. E foarte frig uneori. Pentru a rezista, mă îmbrac cu haine groase. Din când în când îmi mai cumpăr şi un ceai cald“, a precizat Sanda Marin.      


Înarmaţi cu haine groase, vânzătorii stradali îşi aşteaptă clienţii în frig şi numără tremurând minutele până la închiderea programului. Cei mai mulţi se plâng că frigul îi îmbolnăveşte şi că le este imposibil să-şi ia zile libere chiar dacă se simt rău.


Mulţumiţi că lucrează în condiţii decente


În comparaţie cu vasluienii nevoiţi să îndure intemperiile vremii, salariaţii care lucrează în spaţii închise, în care patronii au făcut investiţii, se consideră cu adevărat norocoşi. „Noi avem aici toate condiţiile asigurate. La magazin a fost instalată o centrală termică. În plus, avem şi un dozator de cafea şi de ceai la care mai apelăm pentru a bea ceva cald“, a spus Tina Macu, lucrătoare la o alimentară.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite