Vaslui: Ţinuţi la uşă de un doctor absent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rodica Tămăşanu, medic de familie bârlădean, nu a fost deloc la serviciu luna aceasta. Femeia susţine că se află în concediu medical, dar ea nu i-a anunţat nici pe pacienţi şi nici nu a găsit un înlocuitor, conform legii. 

Sute de pacienţi au trecut pe la cabinetul medicului de familie Rodica Tămăşanu în această lună. Unii chiar au stat la coadă, în speranţa că doctorul va veni până la urmă la serviciu. Nu a fost aşa însă. Rodica Tămăşanu a pus un afiş pe uşa de la intrare pe care scrie că se află în concediu medical după care s-a spălat pe mâini de atribuţiile sale. Nu a anunţat nici Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vaslui şi nici măcar nu a lăsat un înlocuitor care să se ocupe de pacienţi, aşa cum prevede legea. Oamenii sunt revoltaţi că sunt puşi pe drumuri degeaba şi acuză medicul că i-a mai tratat cu dispreţ şi înainte.


„Am venit trei zile la rând pentru că am nevoie de o adeverinţă. Hârtia lipită pe uşa blocului unde îşi are cabinetul a fost şi ea pusă acum câteva zile. Sunt bătrâni, oameni care au copii mici şi au venit degeaba. Plătim cotizaţii şi nu mi se pare normală această atitudine. Ce face doamna doctor este şi ilegal, dar şi imoral“, a spus Margareta Andronache, pacientă.

„Avem o sesizare“


Şefii CAS Vaslui spun că vor demara o anchetă pentru a stabili dacă medicul poate fi tras la răspundere. „Am invitat-o pe doamna doctor la noi pentru a purta o discuţie şi să vedem despre ce este vorba. Avem şi noi o sesizare de acest gen. Vom demara o anchetă şi dacă se va dovedi că medicul a greşit, vom aplica sancţiunile care se impun“, a declarat Corneliu Mihalache, şeful CAS Vaslui.


Obligată să lase înlocuitor


Contactată telefonic, Rodica Tămăşanu a susţinut că acuzaţiile sunt nefondate. „Eu am fost bolnavă şi sunt în concediu medical. Am anunţat şi Casa Judeţeană de Sănătate şi pe pacienţi, aşa că nu mă deranjaţi cu astfel de prostii“, a afirmat doctoriţa. Legea spune că un medic de familie nu poate pleca de la serviciu când doreşte. Chiar şi în perioadele de concediu medical sau de odihnă, doctorul este obligat să îşi găsească un înlocuitor care să se ocupe de pacienţi în lipsa lui. La cabinetul Rodicăi Tămăşanu sunt înscrişi 1.700 de pacienţi, mulţi dintre aceştia din mediul rural.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite