Vaslui: Țigări de contrabandă confiscate în Vama Albița

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa comună de control, formată din inspectori vamali şi poliţişti de frontieră, a descoperit în Punctul de trecere al Frontierei Albiţa peste 1.100 pachete de ţigări de contrabandă ascunse în trei mijloace de transport.

Primele pachete de țigări au fost descoperite într-un autoturism Chrysler Voyager, la volanul căruia se afla Alexandru G., în vârstă de 25 de ani. „În urma acţiunilor comune cu inspectorii vamali şi în baza profilului de risc existent, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculului în cauză, descoperindu-se ascunsă şi nedeclarată, în bordul autoturismului, în locaşul schimbătorului de viteze şi într-un locaş special amenajat în podeaua autoturismului, cantitatea de 417 pachete ţigări, având aplicate timbru de Republica Moldova, în valoare de 1.772 lei", a spus Irina Mirică-Gheucă, purtătorul de cuvânt al IJPF Vaslui.

Țigările au fost confiscate, iar bărbatul s-a ales cu o amendă în valoare de 5.000 lei. De asemenea, autoturismul a fost confiscat.

Tot cu 5.000 lei a fost sancționat și Ivan N. În mașina acestuia polițiștii și vameșii au descoperit 110 pachete de șigări de contrabandă. Țigările erau ascunse în sistemul de ventilaţie şi în rezervorul de combustibil al mijlocului de transport. Dionisiu S., în vârstă de 54 de ani,  a fost și el la fel de ghinionist. Bărbatul s-a prezentat în vama Albița conducând ansamblul de vehicule format din autotractorul marca Iveco şi semiremorcă. „În urma controlului amănunţit asupra autovehiculului în cauză, s-a descoperit ascunsă şi nedeclarată, în bordul maşinii, în plafonieră şi în patul din cabina autotractorului cantitatea de 649 pachete ţigări de diferite mărci, cu timbru fiscal Republica Moldova, în valoare totală de 2.765 lei", a mai precizat ofițerul de presă al IJPF Vaslui.

În plus, poliţiştii de frontieră i-au întocmit șoferului dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 10.000 de ţigarete, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi cu propunerile legale.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite