Vaslui: Tânăr omorât de femeia pe care a încercat să o violeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Știrbu (17 ani), din localitatea vasluiană Ferești, a fost omorât sâmbătă noaptea, după ce a dat buzna în casa unor vecini. Aflat sub influența băuturilor alcolice, tânărul a vrut să-și violeze vecina, chiar de față cu soțul acesteia. Femeia s-a apărat și l-a lovit pe agresor cu un ciocan în cap, iar apoi l-a înjunghiat în burtă.

Crima a fost sesizată polițiștilor ieri dimineață, de tatăl lui Daniel, Florin Știrbu. Bărbatul le-a spus oamenilor legii că fiul său se află mort în holul locuinței vecinilor săi, Ioan (60 ani) și Voichița Lupu (56 ani). Ancheta a fost preluată de ofițerii Serviciului Criminalistic și ai Serviciului de Investigații Criminale, coordonați de un pocuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.  

În urma audierii soților Lupu, anchetatorii au stabilit că sâmbătă noapta, în jurul orelor 3.00, Daniel Știrbu a pătruns prin forţarea uşii de acces în locuinţa vecinilor săi și a intrat peste ei în camera în care dormeau. Aflat în stare avansată de ebrietate, Daniel a tăbărât pe femeie și a încercat să o violeze, fără a mai ține cont că barbatul acesteia se afla în aceeași cameră. „Pentru a se apăra, femeia a folosit un ciocan, lovindu-l pe tânăr în zona capului. Apoi, acesta i-a aplicat tânărului şi o lovitură cu un cuţit în zona toracică stânga. Urmare a leziunilor traumatice grave, tânărul a decedat", a spus Mihela Ștraub, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

Procurorii au stabilit că femeia se afla în legitimă apărare, astfel că au dispus cercetare acesteia în stare de libertate.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite