Vaslui: Tablouri şi grafică la Muzeul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasluienii pot admira în premieră expoziţia „Graţie şi har“, semnată de artista Carmen Ştefan, la Muzeul Judeţean de Istorie.       

Expoziţia conţine lucrări de pictură şi grafică cu tematică religioasă. În realizarea lucrărilor, artista Carmen Ştefan a folosit materiale precum pânza, cartonul, papirusul, placajul şi tehnicile de pictură tempera, mixtă, în ulei.

Secţiile de istorie, puncte de atracţie
„Expoziţia propune o temă de adâncime, graţie şi har, pusă în corespondonţe creştine. Traseul pe care inima şi spiritul trebuie să-l parcurgă pentru înălţare şi înţelegere, graţia sub umbrela harului pus de Dumnezeu  în structura genetică“, a apreciat criticul Vasilian Doboş. Născută în urmă cu 30 de ani în judeţul Prahova, Carmen Ştefan s-a stabilit în provincia Castellon (Spania), iar „Graţie şi har“ este prima sa expoziţie personală în Vaslui.

Pasionaţii pot vizita şi celelalte secţii ale muzeului. Punctul de atracţie îl reprezintă Secţia de Istorie Veche şi Arheologie, care are ponderea cea mai însemnată, atât prin numărul mare de piese (peste 18.000 de obiecte), dar, mai ales, prin valoarea lor deosebită. O altă secţiune care nu trebuie ratată este cea de Istorie Medievală, dedicată voievodului Ştefan cel Mare şi Sfânt, dar şi secţiile dedicate lui Constantin Tănase, mareşalului Constantin Prezan sau Secţiile de Istorie Modernă şi Contemporană ori Etnografie şi Artă Populară. Muzeul este deschis şi în weekend, în intervalul orar 8.00-16.00, iar preţul unui bilet este 2 lei. Beneficiază de reducere de 50% grupurile organizate, elevii şi studenţii.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite