Vaslui: Stranierii stau cu sutele la Paşapoarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Solicitările la serviciul public s-au triplat în această perioadă. Vasluienii care muncesc în străinătate au luat cu asalt ghişeele pentru a-şi schimba actele expirate.

Sute de stranieri au trecut în această lună pe la ghişeele Serviciului Public Comunitar de Evidenţă şi Eliberare a Paşapoartelor (SPCEEP) Vaslui pentru a-şi schimba documentele.

„Dacă în primele luni ale anului se înregistrau, în medie, cam 500 de cereri, numai luna asta am avut peste 1.500 de solicitări. Cei mai mulţi vor să-şi schimbe paşaportul“, a declarat Dan Ştefănache, şeful SPCEEP. Deşi sunt nevoiţi să stea ore bune la coadă, vasluienii spun că trebuie să facă acest efort pentru a nu avea probleme în ţările în care lucrează.

„Stau de mai bine de trei ore la rând. Nu am ce face. Luna aceasta îmi expiră paşaportul şi trebuie să-l schimb. Intenţionat mi-am programat concediul în perioada asta, tocmai pentru a-mi putea înnoi actele“, a spus Marilena Oatu.

Traficul rutier, sufocat

Reprezentanţii Serviciului Paşapoarte susţin că luna viitoare se aşteaptă la un val mai mare de solicitări. „Mai greu va fi în august, atunci când în special cei care muncesc în Italia vor veni acasă. Dacă va fi nevoie, vom prelungi programul de lucru“, a adăugat Dan Ştefănache.În această perioadă şi traficul rutier din oraş este dat peste cap din cauza celor veniţi în concediu.

„Conform statisticilor, în evidenţe avem peste 15.000 de persoane care muncesc în străinătate, iar dintre acestea aproape 4.000 au permis de conducere. Numărul de parcări este mic, însă nici conducătorii auto nu respectă spaţiile de ghidare special amenajate, mai ales pe străzile principale. Din comoditate, mulţi parchează paralel cu alte maşini, cu toate că în spatele blocurilor au fost amenajate parcări“, a spus Iulian Munteanu, şeful biroului Rutier Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite