Vaslui: „Stranierii“ preferă dentiştii de acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cabinetele stomatologice din Vaslui sunt neîncăpătoare din cauza numărului mare al celor întorşi de peste graniţă. Tarifele practicate de stomatologii din oraş sunt mult mai mici decât în străinătate, aşa că vasluienii emigraţi profită de concediu pentru a se trata.

Diana Sălceanu, în vârstă de 32 de ani, munceşte în Italia de mai bine de şase ani. Prima lucrare dentară şi-a făcut-o acolo. A fost nevoită din cauza unei infecţii care nu suporta amânare. Femeia îşi aduce aminte că a trebuit să scoată din buzunar 400 de euro, de aproape trei ori mai mult cât ar fi costat-o în România.

„Între timp, au mai apărut şi alte probleme. Când am venit acasă, în primul meu concediu, o prietenă mi-a recomandat o doamnă doctor“, povesteşte Diana. După terminarea tratamentului în ţară, a constatat că o costase de trei ori mai puţin decât în Italia. Tocmai de aceea a decis ca anul acesta să-şi pună implanturi dentare, care peste graniţă costă 10.000 de euro, iar acasă 3.000. 

Şi străinii se tratează la Vaslui


Dar românii care muncesc în străinătate nu sunt singurii care au aflat acest „pont“.  Mulţi şi-au convins şi patronii să vină în România pentru a-şi face lucrările dentare. Un astfel de exemplu este Antonino Poggi, administratorul unei pizzerii din Italia. „În fiecare vară vin la Vaslui pentru a-mi trata dantura. M-a convins familia care lucrează la mine. La început am fost un pic sceptic, dar am constatat că aici preţurile sunt cu mult mai mici faţă de Italia, iar calitatea este aceeaşi, dacă nu chiar mai bună“, a spus italianul.


Vara aceasta Antonio Poggi a venit doar pentru întreţinere. Chiar şi aşa, i se pare extrem de convenabil. Atât vara, cât şi în perioada sărbătorilor legale, medicii stomatologi români abia mai fac faţă numărului mare de pacienţi care iau cu asalt cabinetele medicale.


De trei ori mai mulţi


Ei profită din plin de vacanţele „stranierilor“ deoarece veniturile lor se triplează în această perioadă. „Mi-am prelungit programul până la ora 20.00. Nici nu mă mai gândesc la concediu. În cel mai rău caz, voi pleca să mă relaxez la sfârşitul lui august“, ne-a dezvăluit doctorul Cristina Antip, stomatolog.
Mai toţi recunosc că în această perioadă numărul pacienţilor se triplează. „Dacă într-o zi obişnuită din an nu aveam mai mult de cinci-şase pacienţi pe zi, acum numărul lor s-a triplat“, a adăugat medicul.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite