Vaslui: Straie monahale din hainele poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii au decis să doneze unei mănăstiri resturi din materialul pentru uniforme după ce n-au reuşit să le vândă. Călugării de la „Movila lui Burcel“ vor să facă din ţesăturile primite feţe de masă, cămăşi sau chiar haine preoţeşti.

Sute de metri de material din care erau confecţionate hainele poliţiştilor vasluieni au ajuns la Mănăstirea „Movila lui Burcel“. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui a oferit gratuit aşezământului monahal resturi din ţesăturile care erau folosite pentru uniformele, cămăşile sau pantalonii cu care erau îmbrăcaţi oamenii legii din judeţ. „Este vorba despre resturi de material care nu mai puteau fi folosite“, a explicat comisar-şef Mihai Carp, comandantul IPJ Vaslui. El a adăugat că au fost urmate mai multe proceduri până ce bunurile respective au fost transmise cu titlu gratuit.


Trei licitaţii fără clienţi


„Este prima dată când ajungem în situaţia de a dona o serie de bunuri din cadrul unităţii. Întâi au fost organizate trei licitaţii, iar pentru că nu s-a prezentat nimeni s-a luat decizia ca bunurile să fie transmise fără plată, conform procedurile legale în vigoare“, a mai spus Carp.Potrivit legii 167 din 30 iulie 2009 privind valorificarea şi casarea bunurilor în unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor, toate obiectele destinate transmiterii fără plată trebuie să ajungă la consiliile locale sau la instituţii de cult.

„Imediat ce a fost publicat anunţul de transmitere, două instituţii de cult, una din Vâlcea şi una din Vaslui, şi-au exprimat intenţia de a intra în posesia materialelor“, a adăugat Carp. Câştig de cauză a avut Mănăstirea „Movila lui Burcel“. „Este adevărat că am primit noi acele bucăţi de material de la Poliţie. Din ele vom confecţiona haine, feţe de masă, cămăşi, chiar şi haine preoţeşti da că putem“, a spus arhimandrit doctor Ştefan Guşă, stareţul Mănăstirii  „Movila lui Burcel“.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite