Vaslui: Spitalul de Urgenţă, refăcut cu 72,6 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Judeţean Vaslui va primi o nouă „faţă“, de 72,6 milioane de lei. Banii vin din fonduri europene şi de la Ministerul Sănătăţii. Proiectul a costat iniţial 69,7 milioane de lei, dar aplicarea noului TVA a mărit costurile, diferenţa urmând a fi suportată de la bugetul local.

„În urma recalculării valorii proiectului, a rezultat o nouă valoare totală a proiectului, de 72,6 milioane de lei, din care 55,3 milioane reprezintă lucrări de construcţii-montaj“, a precizat Vasile Mihalachi, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui.

Ce prevede proiectul

Proiectul prevede consolidarea corpurilor A şi B, reabilitarea termică a acestora, completarea lucrărilor la corpul C, precum şi dotarea cu mobilier, echipamente şi aparatură medicală. Durata de realizare a proiectului, ce va demara în toamna acestui an, este de 36 de luni. În luna iunie a anului curent, SJU Vaslui era pe punctul de a pierde proiectul.

Procesul de descentralizare a unităţilor sanitare cu paturi, derulat de Ministerul Sănătăţii, prevedea pentru SJU Vaslui o reducere de 91 de paturi, în timp ce accesarea fondurilor pentru reabilitarea spitalului presupunea o diminuare la doar 77 de paturi.

În şedinţa de CJ de la sfârşitul săptămânii trecute, Adrian Chiroşcă, directorul adjunct al DSP, a precizat că Ministerul Sănătăţii a aprobat suplimentarea numărului de paturi de la SJU cu 14, astfel încât, proiectul de reabilitare a unităţii să poată fi demarat. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite