Vaslui: Spitalul de Pediatrie, secţie la Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia a fost luată de reprezentanţii celor două instituţii, într-o întâlnire ce a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. Urmează să vină în câteva zile şi avizul de la minister.

Decizia de comasare a Spitalului de Copii „Sfântul Nicolae“ cu cel de Urgenţă „Elena Beldiman“ este în avantajul celei de-a doua unităţi. Pentru a putea primi clasificare de nivel III, lucru care va aduce fonduri suplimentare de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui pentru anul în curs, Spitalul de Urgenţă trebuie să aibă Secţie de Pediatrie.


„La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc o întâlnire între managerii de spitale, la DSP (Direcţia de Sănătate Publică) cu privire la analiza autoevaluării unităţilor. Acolo s-a convenit ca, pentru a soluţiona atât disfuncţia Spitalului de Copii, cât şi a unităţii noastre, cele două instituţii să se comaseze“, a precizat Gabriela Daniş, directorul medical al Spitalului de Urgenţă „Elena Beldiman“.


Aviz de la minister în câteva zile


„Dacă nu s-ar realiza această comasare, spitalul nostru ar primi clasificarea IV, iar cel de copii clasificarea V, ceea ce ar însemna fonduri mai puţine de la stat“, a adăugat Gabriela Daniş. Pentru ca alipirea celor două unităţi să fie oficială, mai este nevoie doar de avizul Ministerului Sănătăţii. Documentele prin care se propune comasarea celor două unităţi au fost trimise deja la Bucureşti, urmând ca avizul să vină zilele acestea. Această decizie ar putea duce şi la desfiinţarea mai multor posturi din aparatul administrativ al Spitalului de Copii.


Rezervaţi în declaraţii


Reprezentanţii Spitalului de Pediatrie nu s-au arătat prea  încântaţi de comasare şi au fost rezervaţi în declaraţii.


„Deocamdată aşteptăm să vedem ce răspuns va veni de la Ministerul Sănătăţii. E prematur să vorbim de pe acum de o nouă structură“, ne-a declarat Gabriela Vicol, directorul medical al Spitalului de Copii.


Clasificarea unităţilor sanitare va fi stabilită de către ministerul de resort la mijlocul acestei luni. Pe baza acesteia, CJAS va decide, la 1 iunie, care vor fi sumele alocate pentru anul în curs.


Până acum, Spitalul de Urgenţă din Bârlad a funcţionat în baza contractului semnat anul trecut cu Casa de Sănătate, la care s-au adăugat mai multe acte adiţionale.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite