Vaslui: Spitalele din Bârlad, încălzite de la soare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima instituţie la care vor începe lucrările va fi Spitalul de Copii „Sfântul Nicolae“. Valoarea totală a investiţiei este 3,7 milioane de lei.

Prima centrală termică pe bază de celule fotovoltaice a fost amenajată în Bârlad toamna trecută, la blocurile ANL din zona Cărămidărie.  Economiile obţinute aici la  plata utilităţilor i-au făcut pe edili să extindă proiectul cu panouri solare la două spitale din Bârlad. Recent, Ministerul Mediului şi Pădurilor a aprobat finanţarea proiectului de amenajare a panourilor la Spitalul de Copii şi la cel de Urgenţă.

Lucrările încep în aprilie
Valoarea totală a investiţiei este 3,7 milioane de lei. Două milioane de lei  vor fi alocaţi lucrărilor de la Spitalul de Urgenţă „Elena Beldiman“, iar restul pentru cele de la Spitalul de Copii. „Noi credem că în aprilie vor începe lucrările pentru Spitalul de Copii, iar la sfârşitul anului acesta, poate începutul anului viitor, vor demara şi la Spitalul de Urgenţă. Este îmbucurător că ministerul de resort ne-a aprobat cererea de finanţare“, a declarat Constantin Constantinescu, primarul Bârladului.

Reprezentanţii instituţiior sanitare spun că investiţia le va aduce economii la cheltuieli, mai ales că, în prezent, sunt nevoiţi să plătească sume fabuloase pentru utilităţi. „Numai pentru facturi suntem nevoiţi să plătim lunar peste 20.000 de lei. Această investiţie va scădea costurile, la mai puţin de jumătate, pentru utilităţi“, ne-a spus Magdalena Cozma, managerul Spitalului de Copii „Sfântul Nicolae“.

Cele două spitale urmează să fie comasate
Chiar dacă autorităţile au pregătit planuri separate pentru cele două spitale bârlădene, acestea ar putea suferi modificări. Ministerul Sănătăţii a emis, ieri, un comunicat de presă, prin care propune ca Spitalul de Copii de fie comasat de către cel de Urgenţă.Astfel, din punct de vedere administrativ va exista o singură unitate spitalicească şi un singur director. „Am auzit şi eu de acest lucru, însă până în momentul de faţă (n.r. ieri-după amiază) nu am primit nimic oficial în acest sens, aşa că nu mă pot pronunţa“, a încheiat Magdalena Cozma. Chiar dacă cele două spitale vor fi comasate, pe ambele clădiri vor fi instalate panouri solare.  

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite