Vaslui: Şomerii bârlădeni, atracţia oraşului pentru investitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un om de afaceri german şi-a deschis o mică fabrică în oraş. Acesta spune că numărul mare de locuitori fără serviciu l-a determinat să aleagă Bârladul.

Într-o zonă în care rata şomajului este de peste 10%, a deschide o afacere nu pare o idee tocmai bună. Michael Riegger, un investitor de 54 de ani din Germania, susţine contrariul. 
Întreprinzătorul a inaugurat la Centrul de Afaceri „Tutova“ Bârlad, o mini-fabrică de materiale abrazive. „Cu toate că vom avea mici deficienţe cu transportul, faptul că sunt atât de mulţi oameni calificaţi care nu au o slujbă este un avantaj pentru noi. În Germania sunt probleme mari cu forţa de muncă“, ne-a spus Michael Riegger. Acesta a adăugat că lipsa concurenţei este un alt criteriu.

„Am decis să mă îndrept către Bârlad pentru că în oraşele mari, sunt companii de prestigiu care atrag şomerii“, a mai spus omul de afaceri. De altfel, proprietarul mini-fabricii a fost „premiat“ de edili cu un spaţiu generos pentru care plăteşte un preţ simbolic. „Timp de un an vom închiria la preţuri minime. Suntem bucuroşi că un investitor s-a gândit la oraşul nostru“, a spus Constantin Constantinescu, primarul Bârladului. Municipalitatea a închiriat hala pentru 2.100 de lei lunar. Pentru început, la mini-fabrica de abrazive lucrează şase persoane, urmând ca în perioada următoare să se facă noi angajări.

Şomajul, la cote maxime
Singura firmă de renume internaţional care a investit pănă acum în Bârlad este holdingul turc, Kombassan, care a preluat fabrica de rulmenţi din oraş. În ultimii ani, firme de prestigiu au dat faliment, cum ar fi Vigonia, sau au fost nevoite să-şi reducă drastic numărul de angajaţi, Confecţii SA. Lipsa investitorilor se resfrânge şi în numărul mare de şomeri din Bârlad, aproape 2.000.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite