Vaslui: Şomajul, mai mare decât leafa „comunitarilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măsurile anticriză ale guvernului au efect de bumerang la Bârlad. Un exemplu este Poliţia Comunitară din oraş. 50 de agenţi vor fi nevoiţi să îşi facă bagajele în perioada următoare, dar o vor face cu zâmbetul pe buze. Asta deoarece banii de şomaj care îi aşteaptă sunt mai mulţi decât salariul lor.

După reducerea de 25%,  leafa unui poliţist comunitar a a ajuns la 400 de lei, cu 50 de lei mai puţin decât indemnizaţia de şomaj.

Calcule făcute aiurea

„E o măsură a guvernanţilor pe care eu personal nu pot să o înţeleg. Se va cheltui mai mult decât dacă nu s-ar fi făcut reduceri de personal. Plus că oamenii care vor ajunge în şomaj nici nu vor mai cotiza la fondul de pensii sau de sănătate, iar statul va avea mai mult de pierdut“, ne-a spus Vasile Rădoi, şeful Poliţiei Comunitare din Bârlad. În aceste condiţii, mulţi poliţişti comunitari au spus că vor deveni de bună voie şomeri şi nu vor mai aştepta să fie disponibilizaţi. „E mai convenabil să fiu şomer. Nu mai sunt nevoit să fac patrule noaptea sau să îmi bat capul cu infractorii şi, pe deasupra, voi lua şi mai mulţi bani. Dacă nu, voi pleca şi eu la muncă în străinătate cum au mai plecat şi alţi colegi“, ne-a spus un agent comunitar bârlădean.

Poliţiştii comunitari care vor pleca în şomaj de la 1 septembrie vor fi selectaţi în urma unui concurs, care se va baza pe legislaţia utilizată de ei.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite