Vaslui: Şoferii, îndemnaţi să dea maşinile pe biciclete şi autobuze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Săptămâna Mobilităţii Europene“ închide câteva străzi pentru a încuraja vasluienii să folosească metode eco de transport. 

Vasluienii sunt îndemnaţi să renunţe la maşini. Începând de astăzi şi până pe 22 septembrie, Agenţia pentru Protecţia Mediului  (APM) Vaslui organizează  „Săptămâna Mobilităţii Europene“, eveniment care se va încheia cu Ziua  Europeană fără maşini.


Pentru început, autorităţile au dispus chiar astăzi restricţionarea circulaţiei autoturismelor pe strada Călugăreni, în intervalul  orar 8.00-12.00. „Astăzi luăm  probe de aer. Vrem, în acelaşi timp, să încurajăm folosirea unor mijloace alternative de transport în oraş, cum ar fi mersul pe bicicletă, transportul în comun sau mersul pe jos“, a declarat Doina Ungureanu, purtătorul de cuvânt al APM Vaslui.


Maşinile, responsabile de 40% din aerul poluat


Practic, în această săptămână instituţia de Mediu face un test pentru reducerea aglomerării în trafic şi pentru diminuarea poluării, în condiţiile în care maşinile sunt responsabile pentru mai mult de 40% din poluarea atmosferică.


Pietonii consideră de bun augur iniţiativa APM. „Suntem sufocaţi de maşini. Ar trebui să se organizeze mai des astfel de acţiuni“, a spus Lica Toader, gestionară.


„Săptămâna Mobilităţii Europene“
include şi câteva activităţi de timp liber dedicate tinerilor. Astfel, pe 22 septembrie, în Parcul Copou va avea loc un concurs de desene pe asfalt şi unul  de biciclete, la care vor participa elevii Şcolii Nr. 3 şi ai Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu“. Tot în această zi, circulaţia autoturismelor va fi restricţionată.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite