Vaslui: Secetă la bursa locurilor de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulți vasluieni care au venit dimineață pentru a-și găsi un job au plecat acasă tot șomeri.  

Liceenii din an terminal au fost cei care au mai umplut sălile în care s-a organizat bursa. Ei au fost aduși de profesori pentru a vedea cum decurge un interviu de angajare.

Cei mai dezavantajați au fost, de departe, absolvenți de studii superiore, pentru care ofertele de muncă au putut fi numărate pe degetele de la o mână. Ana Maria Mutu, are 25 de ani, a terminat în urmă cu doi ani Facultatea de Fizică, iar în această vară și-a luat și diploma de master în Protecția Mediului. Fata a venit la bursa locurilor de muncă din Bârlad, în speranța că va găsi un job în domeniul în care și-a luat patalamaua. Din păcate pentru ea, nimeni nu a fost dispus să angajeze un tehnician în mediu. „E foarte greu în perioada aceasta să îmi găsesc un loc de muncă. Eu mi-am căutat ceva și în cei doi ani cât am făcut masterul și de când l-am absolvit. Degeaba însă", ne-a spus Ana Maria.

Patronii vasluieni nu prea „joacă" la bursă

Bursa locurilor de muncă, organizată azi dimineață, de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui (AJOFM) nu a stârnit prea tare interesul patronilor vasluieni. Deși reprezentanții AJOFM au trimis invitații la nu mai puțin de 996 de agenți economici din județ, doar 33 au fost prezenți dimineață în Vaslui, Bârlad și Huși, orașele în care a avut loc evenimentul. „Participarea, atât a reprezentanților agenților economici, cât și a persoanelor în căutarea unui loc de muncă a fost gratuită", a spus Laura Alina Toporașcu, purtătorul de cuvânt al AJOFM.

Fruntași la șomaj

Nici oferta oferită de firmele care au mers, dimineață, la bursa locurilor de muncă nu a fost foarte generoasă. Absolvenții au avut de ales dintre 128 de locuri de muncă, cele mai multe dintre acestea adresându-se persoanelor cu studii medii și profesionale.  

Față de anul trecut cifrele sunt ceva mai slabe. „Au participat 800 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi 42 de agenţi economici ce au oferit 259 de locuri de muncă", a încheiat Laura Alina Toporașcu.

Județul nostru ține stacheta sus în ceea ce privește numărul șomerilor. În luna august, peste 18.000 de vasluieni nu aveau un loc de muncă, iar rata șomajului era la peste 11%, a treia pe țară.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite