Vaslui: Şcolile şi spitalele, la controlul anti-incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate spitalele din judeţ intră de astăzi pe mâna comisiilor care vor verifica dacă angajaţii instituţiilor respectă toate măsurile de prevenire a incendiilor.

Controalele vin la doar câteva zile după tragedia care a avut loc la maternitatea Giuleşti din Capitală, în urma căreia cinci bebeluşi şi-au pierdut viaţa.

Comisiile de control vor fi alcătuite din inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui şi ai Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Şcolile, la al doilea control

„Chiar dacă nu se întâmpla tragedia din Giuleşti, oricum făceam aceste controale. Spitalele sunt prioritare pentru noi. ISU Vaslui controlează unităţile spitaliceşti de cel puţin două ori pe an. Acum dorim să vedem dacă unităţile sanitare sunt dotate cu avertizoare de fum şi stingătoare“, ne-a precizat Marian Ababei, purtător de cuvânt al ISU Vaslui.

În judeţ, şcolile au fost deja controlate anul acesta. Şi în cazul unităţilor de învăţământ, verificările mai ample au plecat tot de la o întâmplare nefericită.
La începutul lui 2010, la şcoala din Şteoborăni, comuna Soleşti, a avut loc un incendiu din cauza unei defecţiuni la centrala termică. Mai multe clase au ars aproape în totalitate. 

„Cele mai multe probleme sunt la şcolile din mediul rural. Vrem să vedem dacă au fost respectate măsurile stabilite în urma verificărilor anterioare şi vom face exerciţii practice cu elevii şi cu dascălii“, a adăugat Ababei.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite