Vaslui: Scandal cu antene ilegale şi dosare penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asigurarea locuinţelor, din nou în discuţie
Asigurarea locuinţelor, din nou în discuţie

Locatarii blocului 89 din Vaslui acuză administratorul că le-a falsificat semnăturile pentru a monta un dispozitiv de emisie. Oamenii au făcut plângere la Poliţie şi Parchet împotriva şefei de bloc pentru fals în acte şi spun că radiaţiile le vor afecta sănătatea. 

Scandalul a început de când unul dintre locatarii din bloc şi-a descoperit semnătura falsificată în dreptul numelui său, fiind astfel de acord cu montarea unei antene de telefonie mobilă.

„Un domn de la Primărie a bătut la uşă să ne întrebe dacă suntem de acord cu montarea antenei. I-am răspuns că nu vreau, iar dumnealui m-a întrebat de ce m-am întors la 180 de grade după ce mi-am dat semnătura pe tabelul întocmit de administrator. Atunci mi-am dat seama că ceva nu e în regulă“, a povestit Liliana Munteanu, locatară a blocului.
Plângere la Poliţie

Supărată pe acţiunea administratorului, Liliana Munteanu a făcut plângere penală împotriva Anitei Richard. „Pe data de 8 decembrie am depus o sesizare la Poliţie şi la Primărie. Nu mi se pare corect să îmi apară acea semnătură fără să fiu întrebată ce şi cum. Şi nu doresc montarea acelei antene pentru că am auzit că e nocivă asupra sănătăţii şi ar fi bine să fie dată jos“, a mai adăugat Liliana Munteanu.

Reprezentanţii Primăriei ştiu de scandalul de la blocul 89. „Sesizarea a fost preluată şi a fost înaintată primarului. Săptămâna viitoare este o întâlnire cu administratorii şi preşedinţii de asociaţie, iar atunci se va lua în discuţie şi această problemă“, a spus Geanina Tofan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Vaslui.  Aceasta a mai precizat că întânirea este deschisă publicului larg, astfel că oamenii sunt aşteptaţi să vină şi ei la dezbateri.

„Plecaţi dom’le de aici“

Reporterii „Adevărului de Seară“ Vaslui au încercat să stea de vorbă cu Anita Richard, însă aceasta s-a mulţumit să se ascundă în spatele uşii de la apartament. „Plecaţi dom’le de aici. Nu am ce să vă spun. Mergeţi la Primărie şi întrebaţi“, a spus ea.

Referitor la teama oamenilor faţă de radiaţiile emise de antenă, medicii n-au un răspuns direct. „Nu se ştie cât de nocive sunt radiaţiile emise de astfel de antene. Încă se mai fac studii pe baza acestui aspect şi abia după câţiva ani se va şti exact dacă sunt sau nu dăunătoare sănătăţii“, a spus medicul Casandra Serindac.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite