Vaslui: Sărmanii bogaţi din fruntea sindicatelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii sindicalişti au averi consistente, alţii spun că n-au după ce bea apă. Cu toţii se plâng că le vor scădea lefurile cu 25%.

Cel mai muncitor dintre muncitori, dacă ar fi să-l judecăm după avere, ar fi Valică Berescu, liderul Alianţei Sindicatelor Bugetarilor „Sed Lex“. Vasluianul nu şi-a actualizat declaraţia de avere, însă potrivit celei completate anul trecut, Berescu are aproximativ 16 hectare de teren agricol, aproape 5 hectare de pădure şi 2,35 hectare de teren intravilan.

De asemenea, liderul „Sed Lex“ Vaslui mai deţine un autoturism, un apartament şi două case, dar şi bijuterii în valoare de 8.000 lei, obiecte de artă de aproximativ 5.000 de lei şi o colecţie de timbre estimată la 10.000 lei. În ceeea ce priveşte veniturile, Berescu a încasat de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vaslui aproximativ 55.500 de lei, iar soţia sa, angajată la Primăria Costeşti, a câştigat 47.436 de lei.

Valică Berescu a mai câştigat din activităţi agricole peste 30.000 de lei. „Averea mea este mică deoarece am multe moşteniri, dar pot să spun că agricultura este cea mai preţioasă avere a mea. Faptul că nu am lăsat pârloagă pământurile moştenite şi am muncit, acum trag «ponoasele»“ s-a justificat Berescu.

Ţiplea: „Să-mi precizaţi şi datoriile“

Sorin Ţiplea, liderul Uniunii Judeţene „Didactica“ Vaslui, a ţinut morţiş să precizeze că mare parte din averea sa se bazează pe creditele contractate la bănci. „Am o maşină şi două apartamente, unul cu două camere şi unul cu patru camere. La cel cu patru camere, mai am de dat 41.464 de euro, la autoturism mai am de dat 2.650 de euro şi mai am o datorie de 28.000 de lei la încă o bancă“, a spus Ţiplea.

Liderul profesorilor a mai declarat că de la începutul acestui an a câştigat, lunar, circa 1.900 de lei, reprezentând salariul de profesor, şi 1.000 de lei indemniaţia de preşedinte la „Didactica“.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite