Vaslui: Sărbătoarea Toamnei vine cu pastramă şi voie bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul va debuta diseară în Piaţa 9 Mai, din centrul oraşului Bârlad, şi va ţine până duminică. Atmosfera va fi întreţinută atât de interpreţi de muzică populară, cât şi de membrii trupei de muzică house, Narcotic Sound.

Primii care vor urca pe scenă, diseară, vor fi artiştii populari şi Ansamblul „Lăutarii“, condus de maestrul Nicolae Botgros.


Miros de mici şi cârnaţi


În zona pieţei au fost amplasate zeci de tarabe, unde comercianţii îşi vor vinde obiectele artizanale confecţionate manual. Nici mirosul de pastramă sau de mici nu va lipsi. „Abia aştept să merg, chiar dacă e aglomeraţie foarte mare. Mai ieşim şi noi din cotidian pentru că dacă nu am mai avea parte şi de evenimente de genul acesta, probabil am înnebuni de tot“, a spus George Spiridon, pensionar.


Sâmbără seara va fi rândul artistei Mioara Velicu să încingă atmosfera, după care, pe scenă, va urca trupa Narcotic. „E o trupă în vogă şi ne-am gândit să oferim ceva special şi pentru tineri. Sunt sigur că aceştia vor veni în număr mare pentru a asculta hiturile acestei formaţii“, a precizat Constantin Niţuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad. Duminică, sărbătoarea va fi încheiată de intepretul de muzică populară Cristian Pomohaci.


Onorarii mici la artişti


Cheltuielile legate de organizarea sărbătorii vor fi asigurate din chiriile percepute comercianţilor, care vor plăti o taxă de 8 lei pe metru pătrat, pentru fiecare zi de şedere.


Artista Mioara Velicu va primi un onorariu de 2.000 de lei, în timp ce băieţii de la Narcotic Sound s-au mulţumit să primească câte 300 de euro.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite