Vaslui: Românii i-au trimis cadouri de Crăciun lui Paul Ciobanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Ciobanu provine dintr-o familie nevoiaşă
Paul Ciobanu provine dintr-o familie nevoiaşă

Zeci de oameni generoşi au intrat în rolul Moşului şi i-au oferit alimente şi bani copilului care a demonstrat că dragostea pentru carte depăşeşte orice obstacol.

Povestea lui Paul Ciobanu, elevul de 14 ani din satul Băleşti, comuna Cozmeşti, care a ajuns degerat la şcoală, a sensibilizat zeci de români din ţară. După ce ziarele „Adevărul de Seară“ Vaslui şi „Adevărul“ au relatat incredibila poveste a copilului, oameni cu suflet mare au sunat la redacţie pentru a afla cum pot să-l ajute pe Paul cu haine, dulciuri şi bani.

Printre aceştia se numără şi Ioan Vasilescu, din Constanţa, care i-a trimis ieri prin mandat poştal 200 de lei familiei lui Paul, cadou de Crăciun. „Am rămas fără cuvinte când am citit povestea lui Paul. Mi-au dat lacrimile după ce am văzut de ce este în stare un copil ca să meargă la şcoală. Din puţinul meu, i-am trimis 200 de lei, să-şi cumpere el ce va dori“, a spus Ioan Vasilescu.

Chetă pentru geamuri

De la apariţia poveştii lui Paul, telefoanele redacţiei „Adevărul de Seară“ Vaslui au sunat încontinuu. Oameni din Sibiu, Bucureşti sau Sălaj, mai mult sau mai puţin avuţi, i-au trimis elevului pachete. Chiar ieri, două maşini pline ale unei firme de curierat au ajuns la Paul acasă, după ce o familie din Bucureşti i-a cumpărat alimente şi haine în valoare de 2.000 de lei.

Şi primăria din localitate i-a făcut un cadou deosebit familiei, cumpărându-i geamuri pentru casă. „Anul acesta, datorită mediatizării cazului lui Paul, oamenii din comună au strâns bani şi i-am cumpărat 64 de ochiuri de geam. Eu i-am mai dat o căruţă cu lemne pentru a trece mai uşor de iarnă“, a declarat Vasile Aporcăriţei, primarul din Cozmeşti.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite