Vaslui: Revelion în localuri pline până la refuz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii s-au asigurat că vor avea o noapte de neuitat
Oamenii s-au asigurat că vor avea o noapte de neuitat

Administratorii restaurantelor mari spun că au închiriat tot pentru noaptea dintre ani. Locuitorii celui mai sărac judeţ din România, cu o rata a şomajului reală de peste 35%, s-au înghesuit încă de acum două luni să-şi facă rezervări în oraş pentru petrecerea de Revelion.

Mii de vasluieni au pus bani deoparte pentru a-şi petrece cum se cuvine sfârşitul de an. Potrivit statisticilor, în judeţul Vaslui există peste 30 de localuri cu o capacitate de cel puţin 150 de locuri fiecare, iar majoritatea administratorilor spun că abia dacă mai au câteva locuri libere în perioada sfârşitului de an, pentru petrecerea de Revelion.

Cele mai multe rezervări au fost făcute cu cel puţin două luni înainte. Patronii restaurantelor îşi freacă mâinile de bucurie. Mulţi spun că nu se aşteptau la un interes atât de mare pentru petrecerile din luna decembrie în condiţiile în care anul 2010 a fost încadrat în categoria „de criză“. Profitul ce le rămâne administratorilor în urma petrecerilor este „frumuşel“.

Meniul minim - 120 de lei

„Avem deja tot localul rezervat de acum trei săptămâni. Meniurile au variat în funcţie de preferinţele fiecăruia. Cel mai ieftin meniu este de 120 de lei şi a urcat până la 160 de lei. Sperăm să oferim o petrecere foarte frumoasă persoanelor care au ales localul nostru“, a declarat Mitică Popa, administrator de restaurant.

O parte dintre patroni au gândit oferte şi pentru potenţialii clienţi veniţi de departe. Astfel, la unele localuri, în costul meniului este inclusă şi cazare gratuită la motel în seara de Revelion.

„O dată în an e Revelionul“

Cei care şi-au găsit din timp un loc la restaurant spun că au făcut un sacrificiu financiar pe care însă nu-l regretă. „Am închiriat patru locuri pentru familia mea şi pentru încă doi prieteni. Vreau să mă simt bine o dată pe an. Oricum muncim ca nişte roboţi şi nu înţelegem nimic din bani“, a explicat Ionuţ Balan, operator PC. Interesul vasluienilor pentru petrecerea „domnească“ la final de an este paradoxal, spun experţii, în condiţiile în care judeţul este cel mai sărac din ţară, cu o rată a şomajului  reală de peste 35%.
Există însă şi vasluieni avuţi care evită să iasă în oraş. „Revelionul la local îl văd exact ca pe o petrecere de nuntă. E o bucurie să ne adunăm toţi fraţii şi surorile şi să petrecem la casa bunicilor cu porcul pe proţap“, a spus Cristi Mardare, inginer.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite