Vaslui: Războiul apei, alimentat cu dosare penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au demarat o anchetă la Aquavas, după ce mai mulţi locatari au făcut reclamaţii. Oamenii de la blocul nr. 4 îl acuză pe Vasile Ungureanu, directorul societăţii, că le-a sistat abuziv furnizarea apei.

 La sfârşitul săptămânii trecute, peste 300 de persoane au stat fără apă mai bine de 36 ore. Reprezentanţii SC Aquavas SA au pus decizia sistării apei pe seama unor diferenţe dintre cantităţile de apă declarate şi cele facturate la blocul nr. 4 din Bârlad.


Revoltaţi, zece locatari au făcut plângere penală împotriva lui Vasile Ungureanu, directorul Aquavas pentru abuz în serviciu. La scurt timp după ce oamenii au mers la Poliţie, reprezentanţii firmei de apă au decis să reia furnizarea apei la robinetele locatarilor din imobilul situat vizavi de Primăria Bârlad. „Pe baza plângerilor depuse de oameni, lucrătorii Poliţiei au început cercetările în acest caz. Urmează să aflăm dacă reclamaţiile sunt întemeiate“, ne-a spus Vasile Chelaru, comandantul Poliţiei Bârlad.


Aquavas, la al treilea proces


Administratorii blocului 4 spun că sistarea apei de către Aquavas a fost o măsură ilegală şi sunt dispuşi să meargă până în pânzele albe pentru a-şi găsi dreptatea. „A fost luat apometrul fără ca noi să fim înştiinţaţi. Cei de la Aquavas ne-au spus că sunt pierderi de la subsol, însă nici vorbă de aşa ceva, la subsol e curat ca lacrima. Acolo sunt făcute contracte individuale cu firma furnizoare de apă, iar cei de la Aquavas au decis să o sisteze pentru tot imobilul, lucru care nu este corect“, ne-a spus Gheorghe Baciu, administratorul blocului nr. 4.


Vasile Ungureanu, directorul Aquavas Bârlad, spune că este a treia oară când este reclamat pentru că a luat o asemenea măsură.


Unde sunt pierderile?


„Nu îmi fac probleme, pentru că am procedat conform legislaţiei în vigoare“
, ne-a spus Vasile Ungureanu. Directorul a precizat la blocul 4 sunt pierderi de apă încă de la finalul anului trecut. Până  luna aceasta, diferenţa dintre apa consumată şi cea plătită este de 15.000 de metri cubi, iar dacă locatarii nu vor afla de unde sunt pierderile şi nu vor plăti debitul restant vor rămâne din nou fără apă de luna viitoare.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite