Vaslui: Război între primar şi vice la Murgeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viceprimarul Eugen Plăcintă îl acuză pe edilul-şef al oraşului că l-a demis „în timp ce se afla la un grătar cu alţi oameni politici“. Plăcintă susţine că nu i s-a oferit o explicaţie plauzibilă pentru îndepărtarea sa. Primarul Panica spune că motivele sale sunt obiective.

Una dintre explicaţiile date de către Jenică Panica, primarul oraşului Murgeni, pentru demiterea lui Eugen Plăcintă este că adjunctul său „stă prea mult în spital“ şi nu-şi face treaba de viceprimar, susţine edilul. De cealaltă parte, viceprimarul spune că a fost nevoit să stea în spital după ce a avut nişte probleme cu inima, fapt demonstrat cu actele medicale.

„Am fost internat din cauza unor probleme la inimă. Am fost atacat de mai multe ori destul de dur. Mi se reproşa că nu sunt destul de autoritar, că nu-mi fac treaba. La sfârşitul săptămânii trecute, am plecat la un control cardiologic, iar domnul primar a decis să mă demită, chiar dacă nu eram de faţă“, a spus Eugen Plăcintă.


Proiect de hotărâre fără expunere de motive


Acesta a mai precizat că şeful său direct ar fi luat decizia la o întâlnire avută cu alţi politicieni. „Au luat decizia de a mă da afară la un grătar“, mai spune Plăcintă. Acesta a fost demis printr-o hotărâre a Consiliului Local din Murgeni din data de 27 iunie. Acel document, care a intrat şi posesia reporterilor „Adevărul“, nu conţine o expunere de motive prin care să se explice de ce viceprimarul a fost demis.


„Nici măcar mie nu mi s-au prezentat motivele clare pentru care am fost demis. Ba că nu îmi făceam treaba cum trebuie, ba că nu am prezentat raportul de activitate“, ne-a mai spus Plăcintă. Contactat telefonic, primarul Murgeniului, Jenică Panica a refuzat dialogul. „Vă sun eu“, a spus acesta, după care şi-a închis telefonul.


„Silenzio stampa“ pentru primar şi prefect


La fel a procedat şi prefectul judeţului Vaslui, Levente Csaba Szekely, care a refuzat să precizeze dacă edilul de la Murgeni va fi avertizat pentru lipsa expunerii de motive din proiectul prin care viceprimarul localităţii a fost demis. Szekely a mers ieri la Murgeni pentru a media conflictul dintre cei doi edili. „N-am primit un răspuns clar, dar mi s-a dat de înţeles că nu voi avea câştig de cauză. Probabil voi ataca acea hotărâre în instanţă“, a încheiat Plăcintă.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite