Vaslui: Ray Johnson: „O parte din sufletul meu a rămas în Bârlad“ (INTERVIU)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ray Johnson locuieşte de nouă ani în Norvegia, unde este foarte apreciat
Ray Johnson locuieşte de nouă ani în Norvegia, unde este foarte apreciat

Tânărul spune că n-a uitat nicio clipă oraşul în care s-a născut şi că planifică să încânte curând şi publicul de aici cu muzica sa.

Adevărul de Seară: Ai călătorit prin mai multe ţări, de ce ai ales Norvegia?
Ray Johnson: În vara anului 2002, de abia întors din Franţa, am primit o ofertă de la un impresar din Norvegia. prima oară în Stavanger. Am început colaborarea cu acel impresar pe baza unui contract pe o perioada de şase luni, după care am revenit în ţară. La scurt timp mi s-a oferit al doilea contract. Relaţiile pe plan artistic au devenit din ce în ce mai strânse, aşa că în primăvara lui 2004 am decis să mă mut definitiv în Norvegia.

Cât de greu a fost să te adaptezi? 

Nu pot să spun că mi-a fost aşa de greu. Am învăţat limba în mai puţin de un an, cel mai mult am învăţat din muzică şi ajutându-mă de limba engleză. Singurul lucru care a fost mai greu de depăşit a fost dorul de casă şi de familie, prieteni.

În 2007 ai lansat primul tău album, „Here and There“...

E o paletă de ritmuri variate. E un album vioi, cu toate că pe el se găsesc şi trei balade. Albumul povesteşte viaţa mea, întâmplări trecute şi recente. De aici şi titlul. Am fost foarte fericit când majoritatea magazinelor de muzică online l-au preluat pentru distribuţie. 

Cum ai ajuns să fii mai cunoscut în Norvegia decât în ţara natală?
Ca artist mă simt împlinit. De aproape zece ani am făcut muzică în Norvegia, am o mulţime de prieteni şi fani, concertele sunt extraordinare, însă sufletul meu rămâne în România. Împreună cu managerul meu, Liliana Levinţa, lucrez la un proiect pentru România.

Crezi că piesele tale s-ar putea impune şi la noi în ţară?

Sigur că da! Ultimul meu single, „Fly“, a primit feedback foarte bun oriunde a fost difuzat. De altfel, momentan se luptă pentru primul loc în  topromanesc.ro. Piaţa muzicală din România a evoluat.

Vei cânta cu Luminiţa Anghel la Festivalul Turkish Vision. Se naşte o colaborare de succes?

Sper că da. La repetiţii am observat amândoi că ni se potrivesc foarte bine vocile, ea a fost plăcut impresionată, eu în al nouălea cer. Am purtat nişte discuţii foarte constructive.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite