Vaslui: Pubele doar pentru câţiva funcţionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mona Andrei, responsabil cu pubelele selective din cadrul Primăriei, arată unde aruncă sticla
Mona Andrei, responsabil cu pubelele selective din cadrul Primăriei, arată unde aruncă sticla

Peste jumătate din instituţiile publice din judeţul Vaslui ignoră legea, iar gradul de colectare a deşeurilor este de 10%. Comisarii Gărzii de Mediu ameninţă cu amenzi de până la 30.000 de lei pentru directorii restanţieri.

După două luni şi jumătate de când ar fi trebuit să înceapă instalarea pubelelor  pentru colectarea selectivă a deşeurilor, mai mult de jumătate din instituţiile publice vasluiene nu respectă legea.

„Am încheiat un acord cu Goscom Vaslui şi aşteptăm ca săptămâna viitoare să vină să ne aducă pubele. Între timp, am desemnat la nivelul instituţiei o persoană care se va ocupa de această problemă. La termenul limită pe care-l avem, sperăm să fim în regulă“, a declarat Dan Cîrlan, şeful AJOFM Vaslui.

Controale de la Mediu

Comisarii Gărzii de Mediu au început deja să verifice instituţiile publice dacă şi-au montat pubelele cerute de lege. „În Vaslui, cred că se colectează selectiv sub 10%. Asta şi din cauză că firmele de salubritate nu beneficiază de utilaje pentru colectarea selectivă a deşeurilor“, a spus Adrian Jecu, şeful Gărzii de Mediu. Comisarii au constatat că două luni şi jumătate n-au fost de ajuns pentru majoritatea şefilor instituţiilor bugetare să respecte legea şi au ameninţat că vor da amenzi de zeci de mii de lei. Sancţiunile, care se ridică până la 30.000 de lei, vor fi date după 6 noiembrie, data limită de  montare a pubelelor selective.

Puţini şi-au pus pubele

„Conform legii 132/2010, în toate instituţiile trebuie să existe puncte speciale de colectare selectivă a deşeurilor şi trebuie încheiate contracte cu firme de specialitate pentru predarea acestora“, a mai precizat  directorul Gărzii de Mediu. Primăria Vaslui este una dintre puţinele instituţii din judeţ care a pus în aplicare prevederile legii 132.

„Noi am montat deja atât pe holuri, cât şi în fiecare birou pubele pentru colectarea selectivă a deşeurilor. Am instruit şi salariaţii să fie foarte atenţi când aruncă deşeurile, care, periodic, vor fi preluate de Goscom, societatea de salubrizare cu care avem încheiat contract“, ne-a spus Mona Andrei, responsabilul privind colectarea selectivă a deşeurilor din cadrul Primăriei Vaslui. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite