Vaslui: Prutul a spart digul! (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile se luptă din greu să întărească digul din dreptul localităţii Câlcea, care a cedat aseară, astfel încât apele să nu poată ajunge în satul Drînceni.

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui a trimis utilaje în zonă pentru a întări digul, astfel încât apa să nu ajungă în casele oamenilor din Drânceni. „Apa a crescut foarte tare şi a spart digul făcut la Câlcea de comunitate. Fisura s-a produs exact în locul în care Prutul intră în judeţul Vaslui. Am trimis acolo utilaje ce transportă pământ. Trebuie să ne mişcăm foarte repede dacă vrem ca oamenii şi gospodăriile lor să nu aibă de suferit", a declarat Vasile Mihalachi, preşedintele CJ Vaslui.

Citeşte şi: Prutul a depăşit cota de inundaţie în judeţul Vaslui!

Potrivit ultimei actualizări a Prefecturii, Prutul a atins ieri 712 centimetri, un  nou maxim istoric, iar debitul era de 685mc/s la intrarea în Drânceni. Mai grav este faptul că, cei de la Apele Române avertizează că apele Prutului vor  creşte în zilele următoare, iar în noaptea de joi spre vineri este anunţată o nouă viitură. Specialiştii se aşteaptă ca râul să aibă un debit de peste 740 mc/s. Fisura din dig a făcut ca peste 5000 de hectare de păşune din zonă să fie inundate. În ultimele 3 zile, pe Valea Prutului, au fost consolidaţi mai bine de 3 kilometri de dig.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite