Prunci crescuţi ca-n cocină şi abandonaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bârlădeanul Viorel Chitic (35 de ani) a dispărut fără urmă, lăsându-şi de izbelişte cei patru copii, care au ajuns în plasament.

Tatăl şi-a abandonat micuţii, care au vârste cuprinse între 3 şi 9 ani, într-un mod „original“. „A sunat la 112 săptămâna trecută şi a spus că nu mai poate avea grijă de copii şi că vrea să-i dea în plasament. Nevasta sa a plecat în Italia, iar el nu are nicio sursă de venit“, ne-a spus Ionel Brătianu, şeful Centrului de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat, Neglijat, Exploatat din Bârlad (CPRUCANE).

Acesta i-a internat pe trei dintre copii într-un centru de plasament, iar pe cel mai mare l-a încredinţat bunicii. „Mama nu avea grijă deloc de micuţi, nu-i hrănea. Nu ştia decât să fumeze şi să umble după bărbaţi“, ne-a povestit Saviţa Chitic, bunica micuţilor. Aceasta spune că la ultima vizită la soţii Chitic a rămas îngrozită când a văzut cum erau ţinuţi copiii.

„Era dezastru acolo. Nora mea a luat aragazul şi frigiderul şi l-a vândut la fier vechi pentru bani, iar copiii nu mâncau decât cartofi rumeniţi. I-aş lua la mine pe toţi, dar n-am unde să-i ţin“, a spus Saviţa Chitic.

Murdari şi înfometaţi

Vecinii au povestit că micuţii au dus dintotdeauna o viaţă de câine. Soţii Chitic se certau şi se băteau frecvent, iar copiii erau ţinuţi în mizerie şi subnutriţi. „Eu nu înţeleg ce fel de familie poate să comporte cu copiii în aşa fel. Mi-e milă de săracii copilaşi“, ne-a spus Valentina Samson, vecină.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite