Vaslui: Producător despre scumpirea pâinii: „Cum de la țigări poate fi ținut prețul sub control, iar la făină și grâu nu?!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorii de pâine din Vaslui se plâng că făina se scumpește săptămânal, astfel că sunt nevoiți să opereze noi ajustări la prețul produselor de morărit și panificație. În următoarele zile, vasluienii ar putea plăti pentru pâine cu 10% mai mult decât până acum.

Producătorii din panificație afirmă că scumpirea pâinii este iminentă, în condițiile în care grâul și mai ales făina s-au scumpit săptămânal în ultimele luni de zile. „Timp de aproape doi ani am încercat să ținem același preț la pâine, însă acum sunem la limita supraviețuirii. Făina se scumpește de la o săptămână la alta, iar în aceste condiții nu putem să menținem aceleași prețuri", a spus Florin Dobârceanu, administratorul uneia dintre cele mai mari brutării din oraș. „Înainte de recolta de anul trecut, cumpăram făina cu 0,7 lei, fără TVA, iar acum prețul este de 1,52 lei, fără TVA. Numai în ultima săptămână prețul făinei a crescut cu 3 bani", a mai adăugat Dobârceanu.

Vasluienii cer Guvernului să întervină

Vasluienii consideră că majorarea prețului pâinii este doar o nouă sursă de venit pentru bugetul de stat. „Ministrul Agriculturii spunea acum câteva zile că să stăm liniștiți, că prețul la alimentele de bază nu va crește. Este numai vina Guvernului că s-a ajuns în situația asta. Nu este posibil ca noi, care înainte eram grânarul Europei, să importăm grâu de la alții. Poate lor le convine că așa mai adună bani la buget, din TVA", ne-a spus Mircea Fotea (48 ani).

Citiți mai multe în ediția tipărită de joi, 3 februarie, a ziarului Adevărul de Seară

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite