Vaslui: Primăria, în top la neasigurarea caselor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar 2.500 de vasluieni şi-au asigurat locuinţa împotriva calamităţilor naturale
Doar 2.500 de vasluieni şi-au asigurat locuinţa împotriva calamităţilor naturale

Termenul limită de încheiere a poliţei de asigurare expiră pe 15 ianuarie 2011, iar cei care ar trebui să dea amenzi sunt tocmai edilii.

Doar 2.500 de vasluieni, din 170.000, şi-au asigurat apartamentul sau casa împotriva calamităţilor naturale. Acest lucru a devenit obligatoriu din luna iulie 2010, iar după 15 ianuarie 2011, persoanele care n-au încheiat astfel de acte riscă amenzi de 500 de lei.Cei care ar trebui să dea sancţiunile sunt reprezentanţii Primăriei, dar este puţin probabil ca aceştia să dispună amendarea „restanţierilor“, în condiţiile în care nici ei nu respectă legea.

„Această lege e babilonie“

„Avem peste 200 de locuinţe sociale unde ar trebui să dăm peste 16.000 de lei pentru asigurare, bani de care nu dispunem. Anul acesta s-au făcut rectificări de buget numai în minus şi am ajuns în imposibilitatea de a plăti ceva în plus“, a declarat  Valeriu Caragaţă, viceprimar Vaslui. Edilii mai adaugă şi faptul că la sfârşitul anului 2009, când s-a făcut bugetul pentru anul 2010, ei nu puteau prevede ce legi emite Guvernul României pentru a aloca mai mulţi bani în buget pentru a se achita de datorii.

„Cu siguranţă, în bugetul pe anul 2011 vom introduce şi aceste cheltuieli şi vom analiza situaţia. Este o sarcină în plus şi această lege este o mare babilonie“, a completat Valeriu Caragaţă. Majoritatea vasluienilor nici nu se gândesc să cotizeze la firmele de asigurări susţinând că proprietatea lor este ferită de inundaţii sau incendii. În plus, ei n-au încredere că ar fi despăgubiţi în cazul în care locuinţa lor ar avea de suferit în urma unor catastrofe naturale.

„Umblu mult după bani“

„Aceste asigurări nu le văd cu ochi buni. Iau exemplul de la maşini unde se plătesc asigurări de 600 de lei pe an, iar dacă maşina păţeşte ceva umblu mult şi bine după bani. La case nici nu cred că voi lua vreodată banii dacă s-ar întâmpla ceva“, a spus Ionut Bâlea, profesor. Alţi vasluieni au invocat faptul că habar n-au că trebuie să-şi asigure locuinţa până pe 15 ianuarie 2011. „Nu am auzit de această lege. Nu am văzut pe nimeni să ne informeze de această obligativitate“, a adăugat Vasile Preda, agricultor.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite