Vaslui: Prima de Paşte, doar la companii private

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceva mai norocoşi sunt cei peste 3.000 de vasluieni care lucrează la cele mai mari fabrici din judeţ, care vor lua şi 400 de lei primă.

Autorităţile locale ridică din umeri atunci când sunt întrebate de „tradiţionalele“ prime de Paşte. Principala cauză, spun aleşii, este sărăcia şi criza economică. De la un capăt la altul, profesorii, doctorii, funcţionarii publici, poliţiştii sau magistraţii nu vor primi nimic în plus faţă de salariul lunar. Unii sunt chiar sarcastici. „Poporul român a aflat că mielul este toxic şi că brânza are iod. Aşa că, anul acesta, de Paşte, ne vom hrăni cu aer“, ne-a spus Corneliu Bichineţ, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, întrebat dacă subordonaţii săi vor primi bonusuri de Paşte.

Nici în primării nu se dă nimic
Şi speranţele celor peste 250 de funcţionari din Primăriile Vaslui şi Bârlad de a primi un ban în plus de Paşte au fost în zadar. „În contextul economic actual, nu ne permitem să acordăm prime cu ocazia Sărbătorilor Pascale“, ne-a spus Constantin Niţuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad. Pe de altă parte, cei 3.200 de angajaţi care lucrează la societăţile Rulmenţi SA şi Confecţii SA, cele mai mari fabrici din judeţul Vaslui, au motive de bucurie. Confecţionerii vor primi între 100 şi 400 de lei, în funcţie de performanţă, în timp ce angajaţii de la Rulmenţi vor beneficia de tichete de masă în valoare de 150 de lei.

„Suntem neglijaţi“
„12 tichete vor fi acordate de companie, iar sindicatul va acorda câte trei tichete de masă în valoare de 10 lei, fiecărui angajat. De aceste prime vor beneficia toţi salariaţii“, ne-a spus Vasile Roşca, liderul de sindicat de la fabrica de rulmenţi. Bugetarii sunt mâhniţi că autorităţile nu au găsit anul acesta resursele pentru a-i răsplăti cu o primă de Paşte, deşi au fonduri pentru diverse evenimente. „Pentru tot felul de manifestări costisitoare se găsesc bani, dar pentru cei care muncesc şi aduc bani la buget, nu. Ne-am obişnuit să fim neglijaţi“, ne-a spus Ramona Enache, profesoară.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite