Vaslui: Preţurile de criză au intrat la apă cu 70%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bluzele, pantalonii, fustele sau papuceii de plajă şi costumele de baie pot fi achiziţionate acum la preţuri de chilipir. 

Apropierea finalului de sezon estival a provocat o avalanşă de reduceri şi promoţii în magazinele vestimentare din judeţ. Ca să nu rămână cu marfa de vară nevândută, comercianţii se „bat“ în reduceri şi promoţii pentru a atrage clientelă.

În unele magazine discount-urile au ajuns şi până la  70% din preţul iniţial, spre bucuria vasluienilor care pot astfel să-şi înnoiască garderoba fără a umbla prea mult la portofel.

„Mi-am cumpărat o bluziţă ce acum o lună costa 80 de lei, iar azi am luat-o cu 35 de lei“, ne-a spus Maria Istrate, în timp ce verifica marfa la promoţie a unui magazin bârlădean. În ceea ce priveşte magazinele vestimentare de „fiţe“ din judeţ, patronii au redus cel mult jumătate din preţul iniţial. „E marfă de calitate şi nu pot vinde sub preţul la care am achiziţionat produsele“, a motivat administratorul unui astfel de magazin din centru.

Anunţuri cu „lipici“

Afectaţi de criza financiară, şi patronii micilor magazine de cartier, unde preţurile şi aşa sunt mai mici dcât în centrul oraşului, au aplicat reduceri cuprinse între 30 şi 50%.

„Cel mai bine se dau hainele de vară, însă noi avem la reducere şi pulovere sau pantaloni din sezoanele anterioare. Oamenii cumpără de pe acum pentru că ştiu că atunci când se va înnoi colecţia cu articolele de toamnă, preţurile vor fi mai mari“, a spus Ion Pop, patronul unui magazin de haine vasluian.

Sloganele cu preţuri promoţionale folosite de comercianţi sunt de genul „TVA-ul creşte, la noi preţurile scad“ sau simplu „Reduceri de până la 70%“. Articolele cel mai bine vândute sunt acelea care au preţuri cuprinse între 30 şi 80 de lei, majoritatea lucruri pentru femei.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite