Vaslui: Preluarea Spitalului Judeţean, amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii Consiliului Judeţean Vaslui refuză să ia în administrare unitatea medicală până când datoriile acesteia nu sunt plătite. Managerii instituţiei unde sunt trataţi mii de vasluieni au lăsat restanţe neachitate de 86 milioane de lei.

În şedinţa de ieri, consilierii judeţeni au decis amânarea proiectului de hotărâre privind preluarea Spitalului Judeţean Vaslui pentru luna august. „Vrem să oferim Ministerului Sănătăţii posibilitatea de a da dovadă de credibilitate în ceea ce priveşte relaţia dintre cele două instituţii, respectiv Consiliul Judeţean şi Ministerul Sănătăţii“, a motivat Vasile Mihalachi, preşedintele CJ Vaslui.


Mărul discordiei l-a reprezentat datoria de 86 milioane de lei pe care o are Spitalul Judeţean. Reprezentanţii CJ sunt de acord cu preluarea spitalului, dar fără datorii. Din acest motiv, ei au mai dat răgaz câteva săptămâni Ministerului Sănătăţii pentru stingerea datoriei.


Termen de două săptămâni pentru plata banilor


„În urma vizitei pe care ministrul sănătăţii a făcut-o la Vaslui am ajuns la o înţelegere. Şi anume ca, până la data de 15 august, să fie achitate datoriile pe care spitalul le-a înregistrat la 31 martie. Aşteptăm luna august pentru ca să dăm astfel ocazia ministrului de a da dovadă de credibilitate în ceea ce priveşte relaţia dintre cele două instituţii“, a precizat Vasile Mihalachi, preşedintele CJ. De cealaltă parte, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, reprezentantul Ministerului Sănătăţii în teritoriu, susţine că o parte dintre datorii au fost deja achitate. 


Promisiuni financiare


„Am achitat o parte dintre datoriile Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. De asemenea, am suplimentat cu 14 numărul paturilor din această unitate spitalicească, astfel încât SJU să poată beneficia de proiectul de «Reabilitare, modernizare şi echipare a SJU Vaslui». Avem promisiuni de la Ministerul Sănătăţii că datoriile unităţii vor fi plătite integral“, a menţionat Adrian Chiroşcă, director adjunct al DSP Vaslui. În ciuda promisiunilor venite din partea DSP, consilierii judeţeni preferă să aştepte până vin banii ca să preia spitalul în subordine.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite