Vaslui: Portret / Alfred Agrişan, DJ la cel mai mare club în aer liber din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alfred Agrişan
Alfred Agrişan

A făcut carieră în cluburi din ţară şi străinătate. Tânărul va fi asistent manager, de la anul, la Discoteca Tineretului din Costineşti.

Pasiunea pentru muzică a făcut-o la mijlocul anilor ’90, iar primii bani i-a câştigat în 1997. „Atunci am încasat 450.000 de lei vechi în doar trei zile, cât am pus muzică în bâlciul anual. Era echivalentul unui salariu bun, iar eu câştigasem acei bani în doar trei zile“, îşi aminteşte Alfred. Cariera în industria muzicală a început-o de jos, în cluburile din Vaslui, apoi a ajuns să mixeze în Spania şi Italia, dar şi în cluburi renumite din ţară. „Întâi am fost la actualul Club Menthor, iar apoi la Disco Nord, locul unde, practic, a început ascensiunea mea“, precizează DJ Freddy NrG, cum este cunoscut în breaslă.


A devenit apreciat când a ajuns DJ rezident în „Roşu & Negru“ din Iaşi, iar după câteva luni a făcut pasul către cea mai mare discotecă în aer liber din Europa, Disco Tineretului din Costineşti. „Din 2007, la Tineretului am mixat în fiecare vară, iar din sezonul viitor voi fi asistent manager acolo“, a precizat Freddy.


Refuzat în Spania pentru că este român


Povesteşte amărât că, în Spania, s-a lovit aproape de fiecare dată de refuzuri când s-a oferit să lucreze prin cluburi pentru că era român. În Italia, DJ Freddy a mixat într-un club din Roma, patronat de un vasluian, dar a revenit în ţară după câteva luni, după ce a primit o ofertă foarte tentantă din punct de vedere financiar.


Spune că în muzică nu se poate câştiga bine, dacă nu eşti un nume şi nu beneficiezi de o publicitate pe măsură. „Dacă ai un nume, poţi face bani din muzică. Un DJ cunoscut este plătit cu 700-1.000 euro pe seară. Totuşi, mie mi se pare exagerată această sumă pentru că ceea ce face un DJ cunoscut poate face şi un altul care nu are aceeaşi notorietate“, a mai spus Alfred.
______________

întrebări şi răspunsuri
Cât de greu este să faci carieră în muzică?

Este la fel ca în politică. Şi în muzică există aceleaşi interese şi pentru a avea succes ai nevoie de o întreagă maşinărie în spatele căreia se află zeci de oameni, case de discuri, manageri, PR, care să lucreze pentru tine.  
Ai vreun model în muzică?
Nu am modele pentru că încerc să fac ceva diferit faţă de tot ceea ce se întâmplă pe piaţă. Încerc să devin eu un model pentru alţii, iar asta nu înseamnă că sunt arogant. Am avut un idol în persoana lui Geo Da Silva, dar după ce l-am cunoscut şi am lucrat cu el, mi-am schimbat cu totul părerea.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite