Vaslui: Portret/ Mihai Vasiliu realizează clipuri pentru vedete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul a pus bazele unui studio audio-video profesional şi se poate mândri că a filmat ultimele videoclipuri ale lui Mihai Trăistariu.

În 2004, Mihai a primit cadou o cameră video de familie şi de atunci a dezvoltat pasiunea pentru filmări. A plecat imediat într-o excursie la munte şi a făcut primele sale filmări.
„Atunci am realizat că a filma înseamnă artă cu adevărat. Deşi nu ştiam cu ce se mănâncă, am tras câteva cadre cu peisaje montane şi am realizat că, de fapt, asta e modalitatea în care vreau să transpun emoţiile, în imagine. Este exact acelaşi lucru care caracterizează un solist de muzică, un poet sau un sculptor“, ne-a povestit Mihai.\


Clip de Paşte filmat la Bacău


Câţiva ani, Mihai Vasiliu a făcut filmări pe la petrecerile de familie, gândindu-se şi cum ar putea să dezvolte această pasiune. În 2008 însă i-a cunoscut pe Claudiu şi Marian, despre care aflase că vor să înfiinţeze un studio audio-video. Cum pasiunea şi dăruirea stau la baza unor astfel de idei, cei trei au pus bazele singurului studio profesional de înregistrări audio-video din Vaslui. „Primul videoclip al nostru l-am făcut în Bacău, prin aprilie 2008, în preajma Sărbătorilor de Paşte şi am ales să facem un clip numit «Hristos a Înviat»“, ne-a împărtăşit Mihai Vasiliu.


Tânărul îşi aminteşte însă de filmarea care i-a dat cele mai mari emoţii. „Fiecare clip e un proiect important pentru mine, însă pot spune că videoclipul lui Mihai Trăistariu, «Lie, ciocârlie», a fost proiectul care mi-a marcat cariera de operator imagine în această echipă. Aveam cu toţii emoţii înainte de clip, cu toate că noi mai colaborasem cu Mihai la clipul «Je t’aime». Dar din cauza scandalurilor din presă pe tema drepturilor de autor la melodia «Lie, ciocârlie» aveam în spate o sarcină foarte importantă. Până la urmă, ajuns pe platou, totul a revenit la normal şi am reuşit în final să spunem, împreună cu Mihai, povestea ciocârliei“, ne-a mai dezvăluit Mihai. Pentru viitor, vasluianul are planuri de a investi în aparatură şi mai performantă pentru studio, iar în mod special pentru el, într-o camera video.

întrebări şi răspunsuri
Se câştigă bani din această afacere?
Se câştigă, însă nu cum ar trebui. În ceea ce mă priveşte, cel mai important lucru în momentul de faţă este satisfacţia a ceea ce fac. Fac din pasiune totul şi pun banii pe planul doi. Noi am bătut distanţe de sute de kilometri pentru un clip de pe urma căruia nu am câştigat cine ştie ce.
Pentru care artist ai vrea să faci un videoclip?
Să ştii că m-am gândit de multe ori la lucrul ăsta şi de fiecare dată am găsit acelaşi răspuns: Anthony Hopkins. Ştiu, pare ciudat, pentru că el e actor, dar aş vrea să îi fac un clip, de imagine, în care să scot în evidenţă personalitatea lui. E un personaj de care sunt fascinat.

ce-i place
Mihai iubeşte tot ceea ce înseamnă frumos, viu colorat şi care abundă de optimism. „Îmi place să aşez zâmbete pe chipurile oamenilor. Mă bucur când cel de lângă mine e optimist şi încrezător în propriile forţe“, ne-a spus tânărul.

ce nu-i place
„Nu-mi place când sunt minţit şi când aproapele meu renunţă prea devreme la luptă“, a afirmat Mihai.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite