Vaslui: Portret/ Mathias Ichim, dansatorul abonat la trofee şi medalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescentul a participat la peste 180 de concursuri de dans. Părinţii spun că au fost nevoiţi să mai ducă din trofee la bunici întrucât nu mai încap în bibliotecă.

Bârlădeanul spune că şi-a descoperit pasiunea pentru dans pe când nici nu împlinise cinci anişori. Pe atunci mergea la repetiţiile mamei sale, care este instructor de dans.

„Îmi plăcea să particip la lecţiile de dans ale mamei şi, fără să-mi dau seama, învăţasem deja primii paşi. Îmi aduc aminte şi acum prima participare la un concurs. Aveam cinci ani şi am dansat pe muzică de hip-hop la concursul «Ritmurile Tinereţii»“, povesteşte Mathias.

I-a lăsat pe turci cu gura căscată

Adolescentul face parte de şase ani din trupa de dans „Splendid“, de la Clubul Elevilor „Spiru Haret“ din Bârlad. În toţi aceşti ani a uimit nenumărate jurii cu talentul său şi a adunat o colecţie impresionantă de trofee şi medalii, mare parte dintre ele expuse în biblioteca personală. „Nu mai ştim câte avem. În sufragerie la noi nu mai încap, aşa că o parte dintre ele le-am dus la părinţi, la ţară. Pe altele le-am expus la şcoală“, ne-a spus Monica Moraru, mama lui Mathias.

Băiatul s-a specializat în ultimii ani în dans modern, dar ştie să danseze mai multe stiluri, de la popular până la tango sau vals. Printre cele mai importante competiţii la care dansatorul a participat în cei zeci ani de când practică acest sport se numără „Ghiocelul de Argint“, „Eurodans“ sau  „Cupa Baraoltului“. Dintre toate participările, cea mai mare performanţă a lui Mathias este câştigarea „Plachetei de aur“ la Festivalul de dans „Fomget“ din Turcia, de acum doi ani.

Chemat să devină balerin la Bucureşti

Anul trecut bârlădeanul a obţinut marele trofeu al juriului la concursul internaţional „Eurodans“. În urma acelei competiţii, marele balerin Ioan Tugearu, cel care a prezidat competiţia, a propus familiei să-l ia pe Mathias la Bucureşti pentru a-l înscrie la o clasă specială de coregrafie.

„Nu am fost de acord atunci pentru că nu vreau să fie departe de mine. E o onoare să primeşti o astfel de propunere de la unul dintre cei mai mari balerini pe care i-a avut ţara noastră“, povesteşte mama dansatorului.

Profil
Născut. 4 mai 1995, Bârlad.
Studii. Proaspăt admis la Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu“ din Bârlad.
Familie. Este singur la părinţi.

Întrebări şi răspunsuri
Cât de mult ai fost nevoit să munceşti pentru a ajunge la acest nivel?
Sezonul competiţiilor de dans începe din luna octombrie şi se termină la mijlocul verii. În funcţie de complexitatea dansului, au fost perioade în care repetam şi câte opt-zece ore pe săptămână. Au fost şi perioade în care munceam mai mult.
Ce planuri ai pe viitor?
În viitorul apropiat voi pleca, împreună cu trupa de care aparţin, la două concursuri importante din Belgia şi Tunisia. Îmi propun să obţin rezultate cât mai bune la ambele competiţii. Cât despre planurile mele de viitor, pe lângă dans, mi-aş dori să devin actor, pentru că mi se pare o artă foarte interesantă, care-ţi permite să te exprimi.

Ce-i place
Mathias adoră să se plimbe cu ATV-ul. „Mă trag mai des când mă duc la ţară, mai puţin în oraş“, spune dansatorul. O altă pasiune a adolescentului este să socializeze cu cei de vârsta lui, să „incingă“ câte o miuţă cu prietenii în faţa blocului sau să asculte muzică
veche.

Ce nu-i place
Nu-i plac oamenii cu care nu poate socializa şi nici matematica. „De asta am şi ales că fac liceul la un profil uman, matematica este un obiect la care nu mi-a plăcut niciodată să lucrez“, recunoaşte Mathias.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite