Vaslui: Portret/ Isabela Niţică: „Muzica e calea prin care îmi deschid sufletul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 18 ani, adolescenta are în palmares peste 50 de premii obţinute la festivalurile naţionale şi internaţionale de muzică.

Primii care au descoperit talentul Isabelei au fost chiar părinţii ei. Totul a început când tânăra avea doar trei ani şi jumătate, atunci când Moş Crăciun i-a adus cadou o casetă cu muzică uşoară. „Îmi aduc aminte că acea casetă conţinea şi negativele pieselor. Învăţasem mai toate cântecele pe de rost şi am început să le cânt în faţa oglinzii“, povesteşte Isabela. Acum, ea se poate lăuda cu zeci de concursuri şi premii atât pe plan individual, cât şi alături de corala „Fantasia“, unde este cea mai veche membră.


La 4 ani a participat la primul concurs


Mama a observat că fiica ei are ureche muzicală şi, în ’96, a înscris-o la binecunoscutul concurs „Tip-Top Minitop“. „Am zis măcar să încerc, că nu am ce pierde. Şi nu mi-a părut rău. A luat locul 2“, îşi aduce aminte  mama artistei. Tot în 1996, Isabela a fost remarcată şi de interpreta de muzică populară Doina Moroşanu, care o are invitată aproape permanent la concertele sale. În urmă cu zece ani, tânăra a participat la Festivalul Naţional „Micul Prinţ“ de la Bacău. Graţie acestui concurs, anul următor ea a reprezentat România în cadrul aceluiaşi festival, desfăşurat atunci în Basarabia şi unde a obţinut marele premiu. „De atunci, peste tot unde merg să cânt, toată lumea mă prezintă ca fiind «mica prinţesă din Vaslui»“, spune tânăra.

Colaborează cu interpreţi celebri din ţară


De-a lungul celor 14 ani de carieră muzicală, Isabela a colaborat cu numeroşi compozitori şi interpreţi celebri din ţară. Printre aceştia se numără Mioara Velicu, Dumitru Jijie, soţii Cornea, Nicolae Balan, Gheorghe Ilaşcu sau compozitorul Marcel Iorga. Cu acesta din urmă, în anul 2002, adolescenta a obţinut premiul special la binecunoscutul festival „Mamaia Copiilor“. „Poate că mai sunt persoane pe care am uitat să le enumăr, dar acestora vreau neapărat să le mulţumesc pentru ajutorul oferit şi sper ca şi pe viitor să colaborăm la fel de bine“, a mai precizat Isabela. Pentru viitor, Isabela se vede studentă la Informatică şi Conservator.

întrebări şi răspunsuri
De ce ai ales muzica?
Pentru mine muzica este o adevărată pasiune. Este o cale de a-mi deschide sufletul faţă de ceilalţi, de a mă cunoaşte mai bine. Prin muzică pot arăta tuturor ce simt şi cine sunt.
Intenţionezi să urmezi o carieră în domeniu?
Sincer, mi-aş dori. Dar, am înţeles de la cei cu care colaborez, că trebuie să ai mulţi bani sau să faci compromisuri. Asta înseamnă că nu numai cine merită şi are talent reuşeşte în acest domeniu. Deocamdată, sunt în ultimul an de liceu şi mă voi concentra mai mult pentru examenul de bacalaureat. Vreau să intru la Facultatea de Informatică şi la Conservator şi apoi, cine ştie, poate voi avea ocazia să urmez şi o carieră muzicală.

ce-i place
Isabelei îi place cel mai mult să citească. Ea se poate lăuda că merge la bibliotecă încă de la vârsta de 5 ani. „Îmi aduc aminte că, atunci când eram mică, o rugam pe mama să-mi cumpere de toate. Neavând bani, mama mă punea să aleg între dulciuri şi cărţi, iar eu, bineînţeles, alegeam cărţile. Aş sta toată ziua în casă să citesc“, ne-a dezvăluit Isabela.

ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii lăudăroşi sau cei care-şi dau prea multă importanţă, în ciuda faptului că nu sunt atât de valoroşi pe cât vor ei să pară. Urăsc nedreptatea şi aş încerca să schimb multe, dar cu o floare nu se face primăvară“, spune eleva.

profil
născută. 27 februarie 1992, la Vaslui.
studii. Elevă în clasa a XII-a la Grupul Şcolar Industrial „Ştefan Procopiu“ din Vaslui, profil Matematică-Informatică.
familie. Este singură la părinţi.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite